Prognoza METEO 12 iunie. Vremea va fi instabilă. Ploi, vijelii, grindină în toată ţara

Prognoza METEO 12 iunie. Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru vineri. Vremea va fi instabilă. Mai ales după-amiaza și la începutul nopții, în cea mai mare parte a țării, vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse grindină şi vijelii.

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 18:09
Prognoza METEO 12 iunie. Vremea va fi instabilă. Ploi, vijelii, grindină în toată ţara

LA NOAPTE

Cerul va fi mai mult noros. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină în Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și local în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 12 și 20 grade.

BUCUREȘTI

Cerul va fi mai mult noros și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade.

VINERI

Vremea va fi instabilă. Mai ales după-amiaza și la începutul nopții, în cea mai mare parte a țării, vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăşi local 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 12 și 19 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar cu o probabilitate mai ridicată pe parcursul zilei și la începutul nopții, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

SAMBATA

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar la munte, în regiunile estice, sudestice, nordice, în centru și local în restul teritoriului, mai ales după-amiaza și la începutul nopții, vor fi perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și posibile vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 13 și 20 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporare, iar cu o probabilitate mai mare dupăamiaza și seara vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

DUMINICA

Vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade cu înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar local cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime, apropiate de cele normale pentru această dată, se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 13 și 19 grade.

BUCUREȘTI

Temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică – averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor putea fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Citeşte şi: Dezastru după „uraganul” de la Zalău: Copaci căzuţi, maşini avariate şi inundaţii 

LUNI

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în cea mai mare parte a țării și vor fi perioade, mai ales dupăamiaza și seara, cu înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 de grade, iar cele minime între11 și 19 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

DE MARTI PANA JOI

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării.

Citeşte şi: