Prognoza meteo 13 ianuarie 2022. Polul Nord se mută în România. Temperaturile scad și la -18 grade! Țara este lovită de un VORTEX POLAR

Vremea va fi rece, chiar deosebit de rece în regiunile intracarpatice, iar dimineața va fi ger în multe zone din țară. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 4 grade, iar cele minime, cu mult mai mari decât în noaptea precedentă, se vor situa între -10 şi 1 grad.

12 ian. 2022, 15:49
Prognoza meteo 13 ianuarie 2022. Polul Nord se mută în România. Temperaturile scad și la -18 grade! Țara este lovită de un VORTEX POLAR

Prognoza meteo 13 ianuarie 2022. În jumătatea nordică a țării, din a doua parte a zilei nebulozitatea se va extinde treptat, iar cu o probabilitate mai ridicată seara și noaptea se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare, iar în Moldova trecător și lapoviță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat, noaptea, vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h spulberând zăpada, iar pe arii mai restrânse și în a doua parte a intervalului și în Oltenia, nordul Moldovei și pe litoral, dar la viteze în general de 40…50 km/h. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo 13 ianuarie 2022. Anunțul făcut de meteorologi

În Capitală –

Vremea va fi rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului și din nou în cursul nopții, iar în restul timpului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

La Noapte –  Vremea va deveni geroasă în majoritatea zonelor. Cerul va avea unele înnorări în regiunile sudice, sud-vestice, unde pe suprafețe restrânse vor fi posibile burnițe și fulguieli, iar în restul țării cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -18 şi -7 grade. Pe arii restrânse va fi ceață asociată cu depunere de chiciură, iar pe spații mici posibile depuneri de polei. București – Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -5 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

VINERI – Valorile termice vor fi în creștere, astfel că temperaturile maxime se vor situa în jurul normelor specifice pentru mijlocul lunii ianuarie în regiunile intracarpatice şi peste mediile multianuale în restul teritoriului, cu maxime între -2 şi 9 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -4 şi 3 grade. Cerul va fi variabil în sudul țării, dar cu înnorări în rest. Ziua vor fi ninsori slabe în zona Carpaţilor Orientali, iar seara și noaptea se vor semnala precipitaţii mixte local în nord și în est şi pe spaţii restrânse în centru. Izolat, cu probabilitate mai mare în nord-vest se va depune polei.

Vântul va avea intensificări în Moldova cu viteze în general de 55…70 km/h, dar local și temporar și în Oltenia, iar la munte va sufla tare, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură cu rafale de peste 100 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse și pentru intervale mai scurte de timp. Dimineața și noaptea, pe spaţii restrânse va fi ceață. București – Valorile termice vor fi în creştere şi se vor situa peste cele obişnuite la mijlocul lunii ianuarie; temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Vor fi condiţii de ceaţă.

SÂMBĂTĂ -Valorile termice diurne se vor situa peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări, local persistente, în regiunile vestice și centrale, unde pe alocuri vor fi precipitații slabe, burnițe sau fulguieli, iar la munte ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul zilei în estul, sud-estul și centrul țării, precum și la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali, unde zăpada va fi spulberată.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime în general între -8 și -2 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, iar la începutul zilei și condiții de polei. București – Valorile termice se mențin mai ridicate decât cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Citește și: România, lovită de VORTEX POLAR. Gerul siberian vine cu temperaturi scăzute drastic: vor fi și minus 20 de grade Celsius
 


loading...
Partenerii noștri