Prognoza meteo 13 septembrie. Vreme frumoasă, dar răcoroasă, în special dimineaţa

Vremea va fi rãcoroasã în nordul, centrul şi estul ţãrii, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice datei. Ploile şi-ar putea face apariţia local în Moldova, în Transilvania, în zona montanã şi izolat în Maramureş, Dobrogea şi Muntenia.

12 sept. 2022, 16:02
Prognoza meteo 13 septembrie. Vreme frumoasă, dar răcoroasă, în special dimineaţa

Prognoza meteo 13 septembrie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe alocuri averse slabe, în regiunile nordice, estice, precum şi în centru şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, dar pe arii restrânse şi în Moldova şi pe litoral, unde se vor atinge viteze de pânã la 40…45 km/h. Temperaturile minime se vor situa în general între 5 şi 15 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã, în special în depresiuni.

BUCURESTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 11…12 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 9 grade.

Prognoza meteo 13 septembrie  – MARTI

Vremea va fi rãcoroasã în nordul, centrul şi estul ţãrii, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorãri şi ploi slabe pe parcursul zilei, local în Moldova, în Transilvania, în zona montanã şi izolat în Maramureş, Dobrogea şi Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în est şi pe alocuri în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, iar cele minime între 6 şi 15 grade, mai scãzute în zonele depresionare, pânã spre 3 grade în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, în special din centrul teritoriului izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 11…12 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 8 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo pe două săptămâni. Vara se prelungeşte până în octombrie. Cum va fi vremea la mare şi la munte

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea se va încãlzi în toate regiunile. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nordul ţãrii, dar numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe de scurtã duratã. Din orele serii înnorãrile se vor accentua treptat în vest, nord, nord-est şi parţial în centru, unde local vor fi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, unde în a doua parte a intervalului se vor atinge viteze de 60…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în Maramureş şi 29 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 11 şi 19 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 7 grade. Dimineaţa, în zonele joase, în special din Transilvania vor mai fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi frumoasã şi se va încãlzi uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 14…15 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 12 grade.

Prognoza meteo JOI

Vremea va continua sã se încãlzeascã în cea mai mare parte a ţãrii, chiar semnificativ în regiunile sudice, unde va deveni cãlduroasã. În jumãtatea de nord-vest, instabilitatea atmosfericã se va accentua şi vor fi perioade cu înnorãri, averse şi descãrcãri electrice. Se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate, care local vor depãşi 15…25 l/mp şi pe suprafeţe mai restrânse, în special în zona Carpaţilor Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi în extremitatea de nord-vest, se vor acumula peste 40…50 l/mp; vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosfericã vor fi posibile izolat. Vântul va avea intensificãri susţinute la munte, cu viteze de peste 80…100 km/h pe creste, dar local şi în celelalte zone, cu caracter temporar în sud şi în est şi pentru duratã scurtã, în special asociat averselor, în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi în jurul a 34 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 şi 22 de grade.

BUCURESTI. Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului în jurul a 33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri în cursul zilei. Temperatura minimã va fi de 17…19 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. Temperaturi scăzute şi ploi în septembrie. Cum va fi vremea în octombrie

Prognoza meteo VINERI

Valorile termice vor scãdea uşor în vest şi în nord, unde se vor apropia de cele normale pentru mijlocul lunii septembrie, iar în restul ţãrii vremea se va menţine caldã şi va fi în continuare cãlduroasã în sudul extrem şi în sud-est. În vest, centru şi nord, iar seara şi noaptea local şi în celelalte regiuni, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse însoţite de descãrcãri electrice. Pe alocuri cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local şi temporar şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 20 de grade.

BUCURESTI. Vremea se va menţine cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri accentuate seara şi noaptea când va creşte probabilitatea pentru averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare mai ales pe parcursul zilei. Temperaturã maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade.