Prognoza meteo 14 decembrie 2023. Cum va fi vremea, ce anunță meteorologii

Prognoza meteo 14 decembrie 2023. Vremea se va menține în general închisă, dar cu valori termice peste mediile multianuale specifice datei, cu precădere în sud și sud-est. Pe parcursul zilei va ploua în Maramureș, pe arii relativ extinse în Crișana, Banat, Transilvania și Oltenia și izolat în celelalte regiuni.

13 dec. 2023, 13:46
Prognoza meteo 14 decembrie 2023. Cum va fi vremea, ce anunță meteorologii

Prognoza meteo 14 decembrie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi noros și va ploua în vest, centru și nord, unde se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, iar în zonele montane aferente, izolat de peste 30 l/mp. La munte stratul de zăpadă va continua să diminueze, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, temporar va fi nebulozitate joasă sau ceață și pe arii restrânse va ploua slab sau va burnița. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde vor fi rafale de 70…80 km/h, iar cu viteze mai mici, de 40…55 km/h și în vest, centru și est. Temperaturile minime, mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată, vor fi cuprinse în general între 0 și 8 grade.

Citește și Ploi după valul de aer polar cu ninsori și ger. Avertizare cod galben pentru 13 județe

Prognoza meteo 14 decembrie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade. Vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 14 decembrie 2023, joi, în țară

Vremea se va menține în general închisă, dar cu valori termice peste mediile multianuale specifice datei, cu precădere în sud și sud-est. Pe parcursul zilei va ploua în Maramureș, pe arii relativ extinse în Crișana, Banat, Transilvania și Oltenia și izolat în celelalte regiuni. Seara și noaptea aria ploilor va cuprinde sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile precipitații slabe mixte. La munte, ziua vor predomina ploile, iar noaptea, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. În zonele montane și în sud-est, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă, îndeosebi a Carpaților Orientali, unde vor fi rafale de peste 70…80 km/h, iar pe arii restrânse și la intensitate mai redusă și în centru, est și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 3…4 grade în nordul Moldovei și 15…16 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade. Pe areale mici se va semnala ceață.

Prognoza meteo 14 decembrie 2023, joi, în București

Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorări și mai ales seara și noaptea temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

Citește și O nouă avertizare de ploi abundente pentru jumătate de țară. A fost emis cod portocaliu pentru mai multe județe

Prognoza meteo 15 decembrie 2023, vineri, în țară

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. În regiunile sudice nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații, predominant sub formă de ploaie pe parcursul zilei, iar noaptea, local se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În vestul teritoriului vor fi și perioade cu cer degajat, iar în centru și est cerul va fi mai mult noros și doar pe arii restrânse vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare. În Munții Banatului, în Carpații Meridionali și pe arii restrânse în restul masivelor montane va ninge. Vântul va prezenta intensificări în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea mai mare parte a Moldovei, în general cu viteze de 45…55 km/h, dar la intensitate mai redusă, pe parcursul zilei și în regiunile vestice, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 și 1 grad. Pe arii restrânse va fi ceață îndeosebi în centrul țării.

Prognoza meteo 15 decembrie 2023, vineri, în București

Vremea va fi închisă și va intra într-un proces de răcire. Temporar vor fi precipitații, ziua sub formă de ploaie, iar noaptea, posibil și lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.