Prognoza meteo 14 februarie 2024. Ninge la munte de Ziua Îndrăgostiţilor. Temperaturi scăzute şi ploi slabe la Bucureşti

La noapte, cerul va fi mai mult noros, exceptând regiunile vestice și nord-vestice unde se va degaja treptat. Temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (în general 10...15 l/mp) în centrul și estul țării, precum și în zonele montane aferente și pe arii mai restrânse și slabe în sud. Vor fi ploi, dar trecător în Transilvania și Moldova, izolat se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte, la altitudini mai mari de 1400 m, îndeosebi în Carpații Meridionali și Orientali va continua să ningă și se va depune strat nou de zăpadă.

13 feb. 2024, 14:39
Prognoza meteo 14 februarie 2024. Ninge la munte de Ziua Îndrăgostiţilor. Temperaturi scăzute şi ploi slabe la Bucureşti

Prognoza meteo MIERCURI
În Țară

Valorile termice vor continua să scadă, însă în majoritatea zonelor pe parcursul zilei se vor menține peste mediile climatologice ale perioadei, iar noaptea se vor apropia de acestea îndeosebi în regiunile intracarpatice; astfel, cele maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 și 3 grade. În jumătatea de est a teritoriului, înnorările vor fi persistente, iar în celelalte zone, cerul va fi temporar noros ziua, apoi se va degaja treptat.

Vor fi precipitații în general slabe -predominant ploi pe alocuri în sudul și în estul țării, mixte pe arii restrânse în centru și ninsori slabe la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice și sud-estice, în extremitatea de sud-vest, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Moldova și nord-estul Munteniei vor fi rafale și de 60…65 km/h. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

București

Procesul de răcire a vremii va continua. Cerul va fi mai mult noros, trecător – ziua vor fi condiții de ploaie slabă, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade și cea minimă va fi de 1…3 grade.

Prognoza meteo JOI
În Țară

Valorile termice diurne vor crește ușor față de ziua precedentă în majoritatea regiunilor și se vor situa peste normele perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopții. Excepție vor face Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și estul Munteniei, unde vor fi înnorări în general persistente, izolat și trecător, posibil precipitații slabe – predominant sub formă de ploaie, iar ziua se vor semnala și ușoare intensificări ale vântului cu viteze în general de 45…50 km/h.

Alertă de ultima oră de la ANM. Meteorologii au emis cod galben si portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și depunerea unui strat nou de zăpadă
În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, spre -10 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

București

Regimul termic va fi caracterizat de valori peste normele perioadei. Cerul va avea înnorări temporare în prima parte a zilei și spre sfârșitul nopții, iar în restul intervalului va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade și cea minimă de -2…0 grade.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Valorile termice se vor situa ușor peste normele perioadei în majoritatea zonelor țării (temperaturi apropiate de mediile climatologice urmând a se înregistra ziua în extremitatea de sud-est, iar noaptea în zonele depresionare). Cerul va fi variabil, cu înnorări în estul și sud-estul teritoriului, dar numai pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în Dobrogea, vor fi precipitații slabe, predominant ploi.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 13 grade, cu cele mai ridicate valori în vest și sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse între -9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 4…5 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, anunţă ANM.

București

Valorile termice se vor situa peste normele specifice în a doua decadă a lunii februarie. Cerul va avea înnorări în mare parte din interval, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 0…3 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată în cea mai mare parte a țării; astfel, maximele se vor încadra între 4…6 grade în estul Dobrogei și în jurul a 14 grade în Banat și Crișana, iar minimele vor fi cuprinse în general între -4 și 3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în estul și sud-estul teritoriului, iar în a doua parte a intervalului în regiunile vestice, unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Citește și: Prognoza meteo. Potop peste România, va ploua până la începutul lunii martie în toată ţara

București

Valorile termice se vor situa în continuare peste normele climatologice. Cerul va avea înnorări în mare parte a intervalului, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă, mai scăzută decât în noaptea precedentă, va fi de -1…1 grad.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI
În Țară

Valorile termice vor avea oscilații de la o zi la alta, dar se vor situa în general peste normele specifice acestei perioade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată la început în regiunile vestice, apoi și în restul țării.

București

Valorile termice se vor situa peste normele climatologice, dar cu oscilații de la o zi la alta. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la mijlocul intervalului.