Prognoza meteo 14 iunie 2022. Temperaturi tot mai scăzute în majoritatea zonelor țării

Vremea se va răcori în majoritatea zonelor, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice, anunță meteorologii pentru ziua de marți, 14 iunie 2022.

13 iun. 2022, 15:49
Prognoza meteo 14 iunie 2022. Temperaturi tot mai scăzute în majoritatea zonelor țării

Prognoza meteo 14 iunie 2022 la noapte

Temporar cerul va avea înnorãri şi vor fi averse şi descãrcãri electrice local la munte, în nordul Moldovei şi izolat în restul teritotriului, în special în sud şi în centru. Punctiform, cantitãţile de apã vor depãşi 10…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în regiunile estice, cu rafale în general de 40…50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane şi 22 de grade pe litoral.

Prognoza meteo 14 iunie 2022 la noapte în București

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în primele ore ale intervalului, când vor fi condiţii pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 16…17 grade.

Prognoza meteo 14 iunie 2022, marți, în țară

Vremea se va rãcori în majoritatea zonelor, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, mai ales dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii, pe arii relativ extinse în Muntenia, Dobrogea, local la munte, în Oltenia, în sudul şi sud-vestul Transilvaniei şi izolat în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri cantitãţile de apã vor depãşi 20…30 l/mp şi pe suprafeţe mici se vor semnala vijelii şi cãderi de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua, la munte şi local în restul teritoriului, în special în regiunile sud-vestice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în nordul Moldovei şi 31 de grade în Oltenia, iar cele minime între 6 grade în depresiuni şi 20 de grade pe litoral.

Prognoza meteo 14 iunie 2022, marți, în București

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru mijlocul lunii iunie, iar din orele amiezii gradul de instabilitate atmosfericã va creşte, astfel cã probabilitatea pentru perioade cu averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului va fi ridicatã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 16…17 grade.

Prognoza meteo 14 iunie 2022, miercuri, în țară

Vremea va fi în general frumoasã, iar regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale pentru mijlocul lunii iunie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare în zonele montane, în estul şi în sudul ţãrii, dar numai izolat vor fi ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 28 de grade, iar cele minime între 5…8 grade în depresiuni şi 18…19 grade pe litoral. În special în zonele depresionare, în a doua parte a nopţii, vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 14 iunie 2022, miercuri, în București

Vremea va fi predominant frumoasã şi se va rãcori uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 15…16 grade, mai scãzutã, spre 12 grade, în zona periurbanã.

Citește și Alertă de fenomene severe pentru Bucureşti şi alte judeţe. Ploi torenţiale, rafale de vânt de până la 90 km la oră şi grindină. A fost emis mesaj Ro-Alert

Citește și Prognoza meteo pentru două săptămâni. Temperaturi în prag de caniculă, dar şi furtuni la final de iunie. Cum va fi vremea la mare şi la munte