Prognoza meteo 14 mai. Temperaturi în prag de caniculă şi ploi torenţiale în weekend

Vremea va fi caldă pentru această dată, iar în regiunile sudice și în zona montană îşi vor face apariţia ploile însoţite de vijelii şi descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor situa între 21 şi 32 de grade.

13 mai 2022, 17:57
Prognoza meteo 14 mai. Temperaturi în prag de caniculă şi ploi torenţiale în weekend

Prognoza meteo 14 mai. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe alocuri averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, în nord, în est, în centru și la munte, iar în a doua parte a intervalului și în sud și sud-est. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade.

București. Cerul va fi variabil, cu înnorări din a doua parte a nopții când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Citeşte şi: Noaptea Muzeelor 2022. Lista instituţiilor care vor putea fi vizitate gratuit sâmbătă noaptea. Unde poţi merge în Bucureşti de Noaptea Muzeelor

Prognoza meteo 14 mai – SAMBATA

În Țară

Vremea va fi caldă pentru această dată, iar în regiunile sudice și în zona montană și în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și intensificări de scurtă durată ale vântului, în Muntenia, local în Dobrogea, Oltenia, la munte și izolat în Transilvania și Moldova. Pe suprafețe mici vor fi vijelii şi căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp. Temperaturile maxime, mai scăzute decât în intervalul anterior, se vor situa între 21 şi 32 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, mai mici în depresiuni spre 4 grade.

București

Vremea va fi caldă pentru această dată, dar și în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în special după-amiaza și în prima parte a nopții. Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul precedent, se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 13 grade.

Citeşte şi: AVERTIZARE METEO. Cod galben de ploi şi vijelii în jumătatea de nord a ţării. Harta zonelor vizate

Prognoza meteo DUMINICA

În Țară

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe alocuri averse, descărcări electrice și intenificări de scurtă durată ale vântului în regiunile sudice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, mai scăzute în depresiuni.

București

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o maximă a temperaturii aerului de 27…28 de grade și o minimă de 14…15 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 12 grade. Cerul va avea înnorări trecătoare, dar condițiile de averse vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo LUNI

În Țară

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, pe arii restrânse călduroasă în regiunile sudice și vestice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 18 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și noaptea, însă doar pe arii restrânse, îndeosebi în sud-estul teritoriului și la munte, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

București

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, ușor mai ridicată decât în ziua precedentă, va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 12 grade.

Prognoza meteo MARTI

În Țară

În regiunile vestice, nordice, estice, centrale și la munte valorile termice vor scădea, iar vremea va deveni instabilă și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar astfel de fenome vor apărea pe arii restrânse și cu precădere spre seară și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade.

București

Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate seara și noaptea, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.