Prognoza meteo 15 decembrie 2023. Vremea se răcește considerabil în cea mai mare parte a țării

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată.

14 dec. 2023, 15:25
Prognoza meteo 15 decembrie 2023. Vremea se răcește considerabil în cea mai mare parte a țării

Prognoza meteo 15 decembrie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi mai mult noros și va ploua în sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest, îndeosebi în centru, izolat vor mai fi posibile precipitații slabe mixte. În Carpații Meridionali și Orientali și pe arii restrânse în restul zonei montane va fi lapoviță și ninsoare. În sud-est, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă și pe arii restrânse în est și sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade. Pe areale mici va fi ceață.

Citește și O nouă avertizare de ploi abundente pentru jumătate de țară. A fost emis cod portocaliu pentru mai multe județe

Prognoza meteo 15 decembrie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi noros și va ploua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât în mod obișnuit pentru această dată, va fi de 4…5 grade.

Prognoza meteo 15 decembrie 2023, vineri, în țară

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. În regiunile sud-sud-vestice nebulozitatea va fi persistentă și local vor fi precipitații, predominant ploi pe parcursul zilei, iar noaptea și sub formă de lapoviță și ninsoare. În vestul și nord-vestul teritoriului vor fi și perioade cu cer degajat, iar în rest cerul va fi mai mult noros și doar izolat vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. La munte, local și temporar va ninge. Vântul va prezenta intensificări în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea mai mare parte a Moldovei, în general cu viteze de 45…55 km/h, dar la intensitate mai redusă, pe parcursul zilei și în regiunile vestice, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -5 și 1 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

Prognoza meteo 15 decembrie 2023, vineri, în București

Vremea va fi închisă și se va răci față de ziua precedentă. Temporar vor fi precipitații, ziua sub formă de ploaie, iar seara și noaptea, cu probabilitate redusă, mai ales lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

Prognoza meteo 16 decembrie 2023, sâmbătă, în țară

Procesul de răcire va continua, astfel în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și sud-est, se vor înregistra valori termice diurne sub normalul climatologic al perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 6 grade, iar cele minime în general între -6 și 0 grade. În prima parte a zilei înnorările vor persista și vor fi precipitații slabe mixte, local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia și în sudul Transilvaniei și al Banatului. În celelalte regiuni, vor fi perioade cu cer variabil, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, dar în zonele joase de relief, mai ales noaptea, pe alocuri va fi nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și în zona montană înaltă.

Citește și Urgia polară va lovi România! ANM anunță ploi, ninsori și temperaturi negative ce îți vor trece prin oase. ”Va fi simțit din plin”

Prognoza meteo 16 decembrie 2023, sâmbătă, în București

Vremea va continua să se răcească, astfel încât temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. La începutul zilei vor fi înnorări și posibil precipitații slabe mixte, iar spre sfârșitul intervalului probabilitate mare de nebulozitate joasă și ceață. Vântul va sufla slab și moderat.