Urgia polară va lovi România! ANM anunță ploi, ninsori și temperaturi negative ce îți vor trece prin oase. ”Va fi simțit din plin”

Iarna nu se joacă și în zilele următoare își va intra în drepturi mai puternic ca niciodată. ANM anunță că un val de aer polar va acoperi zilele viitoare România, iar temperaturile vor scădea simțitor.
Alina Costache
14 dec. 2023, 12:41
Urgia polară va lovi România! ANM anunță ploi, ninsori și temperaturi negative ce îți vor trece prin oase. ”Va fi simțit din plin”
ANM anunță ploi, ninsori și temperaturi negative

Urgia polară va lovi România! ANM anunță ploi, ninsori și temperaturi negative ce îți vor trece prin oase. În perioada următoare,  meteorologii spun că vor cădea ploi în majoritatea regiunilor din țară, dar și ninsori, care vor apărea în zonele montane.

Citește și Prognoza meteo 14 decembrie 2023. Cum va fi vremea, ce anunță meteorologii

Urgia polară va lovi România! ANM anunță ploi, ninsori și temperaturi negative ce îți vor trece prin oase

Reprezentanții ANM spun că în perioada următoare se va face o trecere de la o masă de aer cu caracteristici tropicale la o masă de aer cu caracteristici polare.

Astfel, în zilele următoare, această masă de aer polar, care avansează treptat în vestul, nord-vestul teritoriului, și, de vineri, și în celelalte regiuni ale țării, va determina o scădere a temperaturilor.

În toate regiunile țării temperaturile scăzute se vor resimți începând de sâmbătă, anunță specialiștii ANM.

„Influențele tropicale vor mai fi resimțite doar astăzi, în partea de sud-est, însemnând temperaturi maxime mai mari decât normalul perioadei, anume până la 15 grade Celsius, în special în Muntenia și Dobrogea.

La noapte, se va resimți o scădere în partea de vest și nord-vest a teritoriului, acolo unde temperaturile vor fi ușor negative.
Mâine, temperaturile maxime se vor situa în jurul normelor, acestea pornind de la 2-3 grade până la cel mult 5-6 grade.

Izolat, în extremitatea de sud-vest a teritoriului, sudul Banatului și vestul Olteniei, se pot înregistra până la 11 grade.

Sâmbătă, aerul polar va fi simțit din plin, iar vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal.

Dimineața, temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar peste zi, valorile maxime se vor situa între 0-1 până la cel mult 4-5 grade.

Sâmbătă spre duminică, temperaturile vor fi negative în toată țara, când vor ajunge până la -4 grade, însă vor fi mai scăzute în depresiuni, spre -8 grade.

Această masă de aer rece nu aduce foarte multe precipitații, însă, dacă se va întâmpla, acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, dar izolate și slabe cantitativ.

În zonele mai joase de relief, ar putea să apară ploi slabe, dar și câțiva fulgi, însă fără depunere de strat de zăpadă”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena3CNN.

Citește și O nouă avertizare de ploi abundente pentru jumătate de țară. A fost emis cod portocaliu pentru mai multe județe

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!