Urgia polară va lovi România! ANM anunță ploi, ninsori și temperaturi negative ce îți vor trece prin oase. ”Va fi simțit din plin”

Iarna nu se joacă și în zilele următoare își va intra în drepturi mai puternic ca niciodată. ANM anunță că un val de aer polar va acoperi zilele viitoare România, iar temperaturile vor scădea simțitor.

14 dec. 2023, 12:41
Urgia polară va lovi România! ANM anunță ploi, ninsori și temperaturi negative ce îți vor trece prin oase. ”Va fi simțit din plin”
ANM anunță ploi, ninsori și temperaturi negative

Urgia polară va lovi România! ANM anunță ploi, ninsori și temperaturi negative ce îți vor trece prin oase. În perioada următoare,  meteorologii spun că vor cădea ploi în majoritatea regiunilor din țară, dar și ninsori, care vor apărea în zonele montane.

Citește și Prognoza meteo 14 decembrie 2023. Cum va fi vremea, ce anunță meteorologii

Urgia polară va lovi România! ANM anunță ploi, ninsori și temperaturi negative ce îți vor trece prin oase

Reprezentanții ANM spun că în perioada următoare se va face o trecere de la o masă de aer cu caracteristici tropicale la o masă de aer cu caracteristici polare.

Astfel, în zilele următoare, această masă de aer polar, care avansează treptat în vestul, nord-vestul teritoriului, și, de vineri, și în celelalte regiuni ale țării, va determina o scădere a temperaturilor.

În toate regiunile țării temperaturile scăzute se vor resimți începând de sâmbătă, anunță specialiștii ANM.

„Influențele tropicale vor mai fi resimțite doar astăzi, în partea de sud-est, însemnând temperaturi maxime mai mari decât normalul perioadei, anume până la 15 grade Celsius, în special în Muntenia și Dobrogea.

La noapte, se va resimți o scădere în partea de vest și nord-vest a teritoriului, acolo unde temperaturile vor fi ușor negative.
Mâine, temperaturile maxime se vor situa în jurul normelor, acestea pornind de la 2-3 grade până la cel mult 5-6 grade.

Izolat, în extremitatea de sud-vest a teritoriului, sudul Banatului și vestul Olteniei, se pot înregistra până la 11 grade.

Sâmbătă, aerul polar va fi simțit din plin, iar vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal.

Dimineața, temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar peste zi, valorile maxime se vor situa între 0-1 până la cel mult 4-5 grade.

Sâmbătă spre duminică, temperaturile vor fi negative în toată țara, când vor ajunge până la -4 grade, însă vor fi mai scăzute în depresiuni, spre -8 grade.

Această masă de aer rece nu aduce foarte multe precipitații, însă, dacă se va întâmpla, acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, dar izolate și slabe cantitativ.

În zonele mai joase de relief, ar putea să apară ploi slabe, dar și câțiva fulgi, însă fără depunere de strat de zăpadă”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena3CNN.

Citește și O nouă avertizare de ploi abundente pentru jumătate de țară. A fost emis cod portocaliu pentru mai multe județe