Prognoza meteo 15 ianuarie 2023. Temperaturi de primăvară în mijlocul iernii

Temperatura aerului va avea valori mai mari faţã de mediile multianuale, cu maxime ce se vor încadra între 1 şi 10 grade şi minime între -5 şi 5 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane.

14 ian. 2023, 20:19
Prognoza meteo 15 ianuarie 2023. Temperaturi de primăvară în mijlocul iernii

Prognoza meteo 15 ianuarie 2023. La noapte, în ţară, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua slab, pe arii restrânse în regiunile nordice şi sudice. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Se va semnala ceaţã, pe alocuri asociatã cu burniţã, cu precãdere în regiunile extracarpatice şi în Transilvania. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 şi 3 grade.

În Bucureşti, cerul va fi noros şi trecãtor va burniţa sau va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 2…4 grade.

Prognoza meteo 15 ianuarie 2023

În ţară, în regiunile extracarpatice, pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros, apoi va deveni variabil, însã dimineaţa şi noaptea local se va semnala ceaţã pe alocuri asociatã cu burniţã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil în prima parte a intervalui, dar se va înnora treptat seara şi noaptea, când izolat în regiunile vestice şi nord-vestice va ploua slab, iar în zona montanã înaltã aferentã vor fi posibile ninsori.

Pe alocuri va fi ceaţã, cu o probabilitate mai mare dimineaţa. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la munte, precum şi în vest, centru şi est. Temperatura aerului va avea valori mai mari faţã de mediile multianuale, cu maxime ce se vor încadra între 1 şi 10 grade şi minime între -5 şi 5 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei, dar noaptea va deveni variabil şi spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura aerului va avea valori mai mari faţã de normele perioadei, cu o maximã de 6…8 grade şi minima de -2…0 grade.

Citeste si EXCLUSIV Meteorologul Elena Mateescu anunţă primăvară în mijlocul iernii. Vin zile cu temperaturi de 20 de grade Celsius

Prognoza meteo 16 ianuarie 2023

În ţară, valorile termice se vor situa peste cele obişnuite în aceastã perioadã. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade. Înnorãrile se vor extinde în toate regiunile începând din cele vestice, va ploua izolat moderat cantitativ şi vor fi posibile descãrcãri electrice în jumãtatea vesticã a teritoriului şi doar pe arii restrânse în rest.

În zona montanã vor fi precipitaţii mixte, dar la altitudini mari va ninge. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în special noaptea, susţinute în zona montanã, cu precãdere în Carpaţii Meridionali unde se vor depãşi 100 km/h, dar local şi la cote mai reduse şi în vestul, centrul şi estul teritoriului. Îndeosebi dimineaţa, în regiunile extracarpatice pe spaţii mici va fi ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice, îndeosebi cele nocturne, vor fi în creştere faţã de intervalul precedent şi astfel, temperatura maximã va fi de 8…10 grade, iar cea minimã de 1…3 grade. Cerul va avea înnorãri, dar condiţiile pentru ploaie slabã sau burniţã vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 17 ianuarie 2023

În ţară, vremea se va încãlzi semnificativ, astfel cã valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în aceastã perioadã, în multe zone din ţarã cu 10…15 grade peste mediile multianuale; temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime în general între 2 şi 10 grade. Cerul va avea înnorãri temporare în majoritatea regiunilor; va ploua pe arii extinse şi local moderat cantitativ în jumãtatea de nord-vest unde vor fi posibile şi descãrcãri electrice şi doar izolat şi trecãtor în rest.

La munte vântul va sufla tare, cu peste 100…120 km/h pe creste, se vor semnala precipitaţii mixte şi se vor forma polei şi gheţuş. Intensificãri ale vântului vor fi şi în zonele joase de relief, cu viteze mai mari în regiunile vestice, pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre, izolat cu peste 60…70 km/h. Mai ales în orele dimineţii, pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţã, cu precãdere în sudul ţãrii.

În Bucureşti, vremea se va încãlzi semnificativ, astfel cã valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice datei; temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 6…8 grade (valori cu 11…14 grade peste mediile multianuale). Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu uşoare intensificãri noaptea. În orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţã, în special în zona periurbanã.

Prognoza meteo 18 ianuarie 2023

În ţară, vremea va fi în continuare deosebit de caldã pentru luna ianuarie, cu valori termice semnificativ mai ridicate decât ar fi normal (abateri faţã de mediile multianuale chiar şi de peste 15 grade). Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade.

Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi va ploua pe arii extinse în regiunile intracarpatice şi pe alocuri, în special dupã-amiaza, în rest; vor fi mai ales averse, însoţite pe areale restrânse – cu probabilitate mai mare în sudul teritoriului- de descãrcãri electrice. În zonele montane, la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. Pe spaţii mici, cantitãţile de apã vor fi însemnate. Vântul va continua sã sufle tare la munte, dar va avea intensificãri, cu precãdere ziua, şi în celelalte zone, mai susţinute în regiunile vestice şi în sud-est.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie (valori termice cu peste 15 grade mai ridicate decât cele normale). Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în a doua parte a zilei când vor fi averse de ploaie posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 6…9 grade.

Citeste si Ploi, depuneri de polei, dar și ninsori. Prognoza meteo pentru 16 ianuarie – 13 februarie

Prognoza meteo 19, 20, 21 ianuarie 2023

În ţară, în regiunile vestice, vremea va fi în rãcire treptatã, va ploua temporar, iar la finalul intervalului pot apãrea şi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, deşi valorile termice vor înregistra o uşoarã scãdere, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an, iar probabilitatea pentru ploi locale va creşte în ultima zi.

În Bucureşti, deşi în scãdere uşoarã de la o zi la alta, valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât normalul perioadei. Probabilitatea de ploaie va creşte în ultima zi din interval.