PROGNOZA METEO 15 octombrie. Weekend de stat în casă, cu frig, vânt şi ploi în toată ţara

Vremea va fi marcată în continuare de ploi şi temperaturi scăzute şi abia de marţi vom resimţi primele semne de revenire la normal, din punct de vedere termic.

14 oct. 2021, 19:17
PROGNOZA METEO 15 octombrie. Weekend de stat în casă, cu frig, vânt şi ploi în toată ţara

PROGNOZA METEO 15 octombrie. Vineri, vremea va fi predominant închisă și deosebit de rece pentru această perioadă îndeosebi în sudul țării. Cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului și izolat în rest. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. În Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 30…35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice unde vor fi viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime se vor situa în general între 4 și 12 grade . Izolat vor fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, vineri, vremea va fi închisă și deosebit de rece. Temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp. Vântul va avea unele intensificări și se vor atinge viteze de 45…55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Sâmbătă, vremea se va menține deosebit de rece în majoritatea zonelor. În nord și nord-vest cerul va fi variabil, iar în rest înnorările vor persista și mai ales în prima parte a intervalului va ploua în regiunile sudice și sud-estice, local în cele estice și pe arii restrânse în rest. Pe crestele montane, trecător, vor mai fi precipitații mixte. În Muntenia și Dobrogea, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și pe spații mici 30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul și sud-estul teritoriului, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 12 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi PROGNOZA METEO lunară. ANM ne anunţă că trebuie să umblăm la şifonierul de iarnă

La Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi caracterizată în continuare de valori termice diurne mai mici decât cele specifice datei. Cerul va fi noros, temporar va ploua mai ales pe parcursul zilei și se vor acumula 15…20 l/mp. Vântul va avea unele intensificări ziua, când se vor atinge viteze de 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse vor fi ploi în general slabe în regiunile sudice, sud-estice și parțial în cele centrale. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime, în creștere față de zilele anterioare, se vor situa între 11 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, cele mai scăzute fiind în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă.

Şi la Bucureşti, duminică, cerul va fi temporar noros și va ploua în prima parte a zilei și din nou noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.

Citeşte şi Avertizare meteo. COD GALBEN ŞI PORTOCALIU de ploi. Este vizat şi Bucureştiul

Luni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei în regiunile sudice, sud-estice și la munte, unde izolat și trecător vor fi ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime, în creștere ușoară față de ziua anterioară, se vor încadra în general între 12 și 18 grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 10 grade, ușor mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă.

La Bucureşti, luni, cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe în cursul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade, transmite ANM.


loading...