Prognoza meteo 16 ianuarie. Ger şi ninsori slabe, inclusiv la Bucureşti

Gerul pune stăpânire pe România. În următoarele zile vremea se răceşte semnificativ în toată ţara. Sâmbătă, temperaturile maxime nu vor depăşi 0 grade. Noapte şi dimineaţa termometrele vor indica temperaturi cuprinse între -20 și -5 grade. Pe parcursul zilei vor mai fi posibile ninsori slabe, inclusiv la Bucureşti.

15 ian. 2021, 17:03
Prognoza meteo 16 ianuarie. Ger şi ninsori slabe, inclusiv la Bucureşti
Prognoza meteo 16 ianuarie. Ger şi ninsori slabe, inclusiv la Bucureşti

Prognoza meteo 16 ianuarie.La noapte

vremea va fi deosebit de rece, iar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, local va deveni geroasă. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -15 și -4 grade. Cerul va fi mai mult noros în sud și sud-est, precum și în zona Carpaților Meridionali, și temporar noros în restul teritoriului. Trecător va ninge slab, local la munte, cu precădere în Carpații Meridionali, și doar pe suprafețe mici în rest, cu o probabilitate mai mare în centru și în zonele submontane. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Local se va semnala ghețuș, iar izolat va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo 16 ianuarie. La București cerul va avea înnorări, iar spre sfârșitul intervalului, trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -5…-4 grade, mai coborâtă în zona preorășenească. Local se va semnala ghețuș, anunţă ANM.

Citeşte şi: Alertă meteo de GER în toată ţara. Temperaturile vor scădea până la -20 grade. Cum va fi vremea la Bucureşti

 

Prognoza meteo 16 ianuarie. Sâmbătă vremea va deveni deosebit de rece, geroasă dimineața, local în vest, centru, nord și nord-est, iar noaptea în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros și trecător va ninge slab pe suprafețe mici, la munte, iar cu o probabilitate destul de mare, pe parcursul zilei și în centru, sud și sud-est, iar spre sfârșitul intervalului în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte și pe litoral, iar ziua și în nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -10 și 0 grade, iar cele minime se vor situa între -18 și -5 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre valori în jurul a -20 de grade. Local se va semnala ghețuș, iar dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo 16 ianuarie. La București vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în special în zona preorășenească. Vor fi înnorări în mare parte a intervalului, iar trecător ziua, vor fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de -2…-1 grad, iar cea minimă de -8…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre valori în jurul a -10 grade. Local se va semnala ghețuș.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -10 și -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -18 și -8 grade. În nord și nord-est vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar în restul teritoriului înnorările vor fi temporare. Trecător va ninge slab pe suprafețe mici la munte, și izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în regiunile intracarpatice, iar spre sfârșitul intervalului în est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Local se va semnala ghețuș, iar mai ales spre sfârşitul intervalului izolat, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

București. Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea îndeosebi în zona preorășenească. Pe parcursul zilei vor fi înnorări în general persistente, iar noaptea cerul se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar cea minimă va fi de -10…-9 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, spre valori în jurul a -12 grade. Local se va semnala ghețuș.

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -10 și -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali până în jur de -20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului în jumătatea nordică a țării, unde pe suprafețe mici trecător va ninge slab, iar noaptea în sud-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi în zona înaltă, iar ziua și în sud-vest și nord-est. Local se va semnala ghețuș, iar dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

București. Vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult senin în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea minimă va fi de -12…-10 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre valori în jurul a -14 grade. Local se va semnala ghețuș.

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineața în cea mai mare parte a țării și local noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -10 și 0 grade, iar cele minime între -15 și -5 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre valori în jurul a -20 de grade. Cerul va avea înnorări temporare în nord și nord-est, iar în restul teritoriului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Local se va semnala ghețuș.

București. Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Temperatura maximă va fi de -3…-2 grade, iar cea minimă de -12…-10 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Local se va semnala ghețuș.