Prognoza meteo 16 octombrie 2021. Vremea se va menţine deosebit de rece

În zilele următoare, temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul perioadei în majoritatea zonelor ţării.

15 oct. 2021, 19:40
Prognoza meteo 16 octombrie 2021. Vremea se va menţine deosebit de rece

Prognoza meteo 16 octombrie 2021

În ţară, vremea se va menține deosebit de rece în majoritatea zonelor. În vestul și nord-vestul țării cerul va deveni treptat variabil și doar izolat în prima parte a zilei vor mai fi ploi slabe, dar în rest înnorările vor persista și temporar va mai ploua în regiunile sudice și sud-estice și local în cele estice și centrale.

În Muntenia și Dobrogea, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și pe spații mici 30 l/mp. Pe crestele montane, trecător, vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul și sud-estul teritoriului, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade. Pe suprafețe mici se va semnala ceață.

În București, deși valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară față de zilele precedente, încă vor caracteriza o vremea deosebit de rece. Cerul va fi noros, temporar va ploua, mai intens pe parcursul zilei și se vor acumula în medie 10…15 l/mp. Vântul va avea unele intensificări ziua, când se vor atinge viteze de 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

Prognoza meteo 17 octombrie 2021

În ţară, vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit, deși valorile termice diurne vor fi în creștere față de zilele anterioare. Cerul va fi variabil în vestul și nord-vestul țării și va avea înnorări în general persistente în rest. Va mai ploua slab, pe arii restrânse în regiunile sudice și izolat în cele centrale și estice, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 11 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, cele mai scăzute fiind în depresiuni.

Citeste si Prognoza meteo lunară. Toamnă frumoasă, ploi şi ninsori de la mijlocul lui noiembrie

În București, vremea va fi rece. Cerul va avea înnorări în general persistente și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

Prognoza meteo 18 octombrie 2021

În ţară, cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea cu precădere în cele nord-estice. Izolat și trecător vor fi ploi slabe sau burnițe, în prima parte a intervalului în sud, centru și la munte, iar spre sfârșitul acestuia în nord-est. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime, în creștere ușoară față de ziua anterioară, se vor încadra în general între 14 și 18 grade, iar cele minime se vor situa între 0 și 10 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

În București, cerul va avea înnorări îndeosebi pe parcursul zilei, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Prognoza meteo 19 octombrie 2021

În ţară, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului în regiunile estice și centrale, precum și în zona Carpaților Orientali și de Curbură, unde doar cu totul izolat și trecător vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, local în estul țării și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 18 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade, mai scăzute în depresiuni.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în creștere față de ziua anterioară va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Prognoza meteo 20, 21, 22 octombrie 2021

În ţară, vremea se va încălzi treptat, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului în regiunile vestice.

În București, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Citeste si Vremea se răceşte drastic în următoarele zile. Frigul şi ninsorile pun stăpânire pe toată ţara. Unde va ninge