Vremea se răceşte drastic în următoarele zile. Frigul şi ninsorile pun stăpânire pe toată ţara. Unde va ninge

Meteorologii au anunţat că în zilele ce urmează vom parte de vreme predominant închisă şi deosebit de rece în majoritatea regiunilor din ţară. Vom avea de ploi, iar în zonele montane sunt şanse mari să ningă.

10 oct. 2021, 15:22
Vremea se răceşte drastic în următoarele zile. Frigul şi ninsorile pun stăpânire pe toată ţara. Unde va ninge

ANM a făcut publică prognoza meteo valabilă pentru următoarea săptămână din care reiese că vremea se răceşte drastic în următoarele zile. Temperaturile sunt în scădere, fiind anunţate ploi şi vânt puternic în mai multe regiuni.

Vremea se răceşte drastic în următoarele zile. Prognoza meteo în ţară, duminică seara

Cerul va fi mai mult noros, exceptând nordul, nord-estul şi parţial centrul ţării, unde va fi variabil. Va ploua slab în Banat, pe arii mai restrânse în vestul Olteniei şi în sudul Crişanei şi posibil, cu totul izolat şi trecător, în celelalte regiuni. În zona montană înaltă din vestul Carpaţilor Meridionali se menţin condiţii pentru apariţia precipitaţiilor predominant sub formă de ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane, unde la rafală se mai pot depăşi viteze de 60…70 km/h şi la viteze mai mici şi în zona costieră a Dobrogei.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 11 grade, mai scăzute în zonele depresionare, până în jurul a -6 grade. Izolat se va forma ceaţă, iar pe suprafeţe mici în Maramureş, Transilvania şi Moldova se va produce brumă.

BUCUREŞTI

Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla moderat. Temperatura minimă va fi de 6…8 grade.

Citeşte şi: Vortex stratosferic în formare la Polul Nord. Cum va fi iarna în România. Prognoza meteo Crăciun 2021

Cum va fi vremea luni, 11 octombrie

ŢARĂ

Vremea va fi predominant închisă şi în continuare deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În prima parte a zilei, va ploua în sud-vestul ţării, apoi mai ales din orele serii ploile vor cuprinde cea mai mare parte a teritoriului, iar pe suprafeţe mici, cu o probabilitate mai ridicată în Banat şi Oltenia, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. În zona montană înaltă vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua la munte – la altitudini mari, în sudul Banatului şi pe arii mai restrânse şi la viteze mai mici în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare închisă şi deosebit de rece pe parcursul zilei. Mai ales începând din orele serii, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

Prognoza meteo pentru marţi, 12 octombrie

ŢARĂ

Valorile termice, în special din timpul zilei, vor caracteriza o vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor ţării. Înnorările vor fi în general persistente şi va ploua, ziua, în cea mai mare parte a teritoriului, iar noaptea în sud, centru şi est, iar local în special în regiunile sud-estice este posibil să se acumuleze cantităţi de apă însemnate. La munte, pe creste va ninge, iar la altitudini mai joase vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în a doua parte a intervalului în zona montană înaltă şi în sud-est, cu viteze mai mari în zona costieră a Dobrogei. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

BUCUREŞTI

Valorile termice, în special cele diurne, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 9 grade. Înnorările vor fi persistente şi temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla în general moderat.

Vremea miercuri, 13 octombrie

ŢARĂ

Vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, local în jumătatea de est a teritoriului şi pe arii restrânse în rest. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari doar ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, iar trecător şi la viteze mai mici şi în sud şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade. Izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

BUCUREŞTI

Vremea se va menţine deosebit de rece. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a intervalului, când probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo pentru joi, 14 octombrie

ŢARĂ

Valorile termice vor fi cu mult mai scăzute decât în mod normal pentru această dată în toate regiunile. Cerul va fi noros şi va ploua în jumătatea de sud-est a ţării, posibil moderat cantitativ, în timp ce în rest înnorările vor fi temporare şi ploile se vor semnala izolat. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Muntenia şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 15 grade, iar cele minime, în general, între 0 şi 10 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

BUCUREŞTI

Vremea va fi închisă, iar valorile termice cu mult mai scăzute decât în mod caracteristic acestei date. Temporar va ploua, posibil moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Cum va fi vremea în week-end-ul viitor. Prognoza pentru vineri, sâmbătă şi duminică

ŢARĂ

Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, astfel încât vor caracteriza o vreme deosebit de rece în aproape toată ţara. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jumătatea de sud-est a teritoriului.

BUCUREŞTI

Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, astfel încât vor caracteriza o vreme deosebit de rece. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima zi din interval.

Citeşte şi: BILANȚ COVID 10 octombrie. Peste 10.000 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor, în scădere