Prognoza meteo 17 ianuarie 2023. Vin ploile, iarna se refugiază doar la altitudini mari

La noapte, cerul va avea înnorãri şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, pe arii relativ extinse în Oltenia, local în Transilvania şi izolat în restul teritoriului. În zona montanã, la altitudini în general de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi mixte.

16 ian. 2023, 16:33
Prognoza meteo 17 ianuarie 2023. Vin ploile, iarna se refugiază doar la altitudini mari

Prognoza meteo MARTI

TARA
Vremea se va încãlzi semnificativ, astfel cã valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în aceastã perioadã; temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în Maramureş şi 17 grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime în general între 2 şi 11 grade. Cerul va avea înnorãri şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local în Muntenia şi izolat în celelalte regiuni. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge şi se va depune strat de zãpadã mai consistent. Cantitãţile de apã vor fi mai importante şi pe alocuri, în special în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali, se vor acumula peste 20…30 l/mp.  Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales la munte, în masivele sudice, unde la altitudini mari va sufla tare, cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zãpada şi determinând scãderea vizibilitãţii. Local şi temporar vor fi intensificãri ale vântului şi în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest şi sud-est. Mai ales în orele dimineţii, pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţã, cu precãdere în exteriorul arcului carpatic, anunţă ANM.

BUCURESTI
Vremea se va încãlzi semnificativ, astfel cã valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice datei; temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 8…9 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 6 grade. Trecãtor cerul va avea înnorãri, iar pe parcursul zilei vor fi condiţii sã plouã slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Spre dimineaţã va creşte probabilitatea de ceaţã.

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Vremea va fi extrem de caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie, cu valori termice semnificativ mai ridicate decât ar fi normal (abateri faţã de mediile multianuale chiar şi de peste 15 grade). Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 21 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade. Cerul va avea înnorãri şi vor fi averse posibil însoţite de descãrcãri electrice, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei, nordul Moldovei, vestul Munteniei şi izolat în restul teritoriului. În zonele montane, la peste 1700 m altitudine, precipitaţiile vor fi mixte. Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 20…30 l/mp şi în special la munte, pe arii restrânse 40 l/mp. Vântul va continua sã sufle tare la munte, cu rafale de peste 100…120 km/h pe creste, dar va avea intensificãri, cu precãdere ziua, şi în celelalte zone, mai susţinute în regiunile vestice şi în sud-est, unde vitezele vor fi în general de 55…65 km/h.
BUCURESTI
Vremea va fi extrem de caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie. Temperatura maximã va fi de 19…20 grade, iar cea minimã de 8…9 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã, spre 5 grade (valori termice cu peste 10…15 grade mai ridicate decât cele normale). Cerul va fi variabil, trecãtor cu înnorãri dupã-amiaza şi seara când vor fi condiţii pentru averse slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de pânã la 35…40 km/h.

Prognoza meteo JOI

TARA
Valorile termice, deşi în uşoarã scãdere în vest şi în nord, se vor menţine semnificativ mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã în toatã ţara. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1 şi 10 grade. În jumãtatea de vest, cerul va avea înnorãri, va ploua pe arii extinse şi local se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate. Vor fi îndeosebi averse, izolat însoţite de descãrcãri electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. La altitudini mari la munte se vor semnala precipitaţii mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificãri, cu precãdere în prima parte a intervalului, pe crestele montane şi pe alocuri în celelalte zone, în special în sud-est.
BUCURESTI
Vremea se va menţine semnificativ mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã. Trecãtor cerul va avea înnorãri şi vor fi condiţii pentru averse slabe. Vântul va sufla moderat ziua şi slab noaptea. Temperatura maximã va fi de 18…19 grade, iar cea minimã de 5…8 grade.

Alertă meteo cod galben de ninsori și viscol în 15 județe. Val de aer tropical în sudul țării, cu temperaturi de 20 de grade. Prognoza meteo actualizată pentru București

Prognoza meteo VINERI

TARA
Valorile termice vor fi în scãdere, dar se vor menţine semnificativ mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã, în special în regiunile sudice şi sud-estice. Cerul va fi mai mult noros în majoritatea regiunilor şi local vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie. Pe alocuri se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate, iar izolat ploile vor fi însoţite de descãrcãri electrice. La altitudini mari la munte precipitaţiile vor fi mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, dar local şi temporar şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în vestul teritoriului şi 19 grade în extremitatea sudicã, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 grad în vest şi 7 grade pe litoral.
BUCURESTI
Vremea va rãmâne deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii ianuarie. Cerul va avea înnorãri şi vor fi averse şi posibil descãrcãri electrice, cu o probabilitate mai mare seara şi noaptea. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimã va fi de 6…7 grade.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Când vin ninsorile adevărate în România

SAMBATA, DUMINICA, LUNI – tendinta evoluţiei vremii

TARA
Valorile termice, deşi în scãdere faţã de intervalul anterior, se vor menţine peste cele specifice perioadei, cu precãdere în sud-estul teritoriului. Local şi temporar, în majoritatea zonelor, vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie, iar la munte ninsori şi lapoviţã.
BUCURESTI
Vremea se va rãci accentuat, dar valorile termice se vor menţine peste cele specifice perioadei. Temporar va ploua.