Prognoza meteo 18 decembrie 2022. Frig de crapă pietrele în următoarele zile

Procesul de rãcire al vremii va continua în vestul şi nordul ţãrii şi se va resimţi semnificativ şi în celelalte zone. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în centrul şi sudul teritoriului, precum şi în zona montanã aferentã.

17 dec. 2022, 22:20
Prognoza meteo 18 decembrie 2022. Frig de crapă pietrele în următoarele zile

Prognoza meteo 18 decembrie 2022. La noapte, în ţară, cerul va avea înnorãri temporare, însã doar pe alocuri la munte şi în zonele joase din interiorul arcului carpatic vor fi precipitaţii slabe. La începutul nopţii acestea vor fi mixte, astfel încât izolat vor fi favorizate depunerile de polei, apoi vor predomina ninsorile.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la munte, mai ales în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, dar trecãtor şi la cote mai reduse şi în sud-vest, centru şi est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 şi 5 grade. Pe arii restrânse se va forma ceaţã.

În Bucureşti, cerul va avea unele înnorãri, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 1…3 grade.

Prognoza meteo 18 decembrie 2022

În ţară, procesul de rãcire al vremii va continua în vestul şi nordul ţãrii şi se va resimţi semnificativ şi în celelalte zone. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în centrul şi sudul teritoriului, precum şi în zona montanã aferentã, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii; acestea vor fi sub formã de ninsoare în zona montanã şi în Transilvania şi mixte în Oltenia şi Muntenia.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, precum şi în estul ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la -3…-2 grade în nord la 7…8 grade în sud, iar cele minime se vor încadra în marea lor majoritate între -11 şi -2 grade. Izolat, cu probabilitate mai mare noaptea în regiunile intracarpatice, se va forma ceaţã cu depunere de chiciurã.

În Bucureşti, vremea se va rãci semnificativ faţã de intervalul precedent; astfel, temperatura maximã va fi de 4…5 grade, iar cea minimã de -4…-3 grade. Cerul va fi temporar noros şi trecãtor, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei, vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 19 decembrie 2022

În ţară, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru aceastã perioadã în cea mai mare parte a ţãrii, în special dimineaţa şi noaptea. Cerul va avea unele înnorãri în vestul şi sud-vestul teritoriului, unde doar în zona montanã aferentã vor fi posibile ninsori slabe, iar în rest va fi mai mult senin.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sudul Banatului şi al Transilvaniei, pe crestele montane şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, între -13 şi 0 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, pânã în jurul a -17 grade. Pe alocuri se va forma ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

În Bucureşti, vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul a 1 grad, iar cea minimã va fi de -8…-5 grade.

Citeste si Prognoza meteo lunară. ANM anunţă dacă vom avea sau nu zăpadă de Crăciun şi Revelion

Prognoza meteo 20 decembrie 2022

În ţară, valorile termice, cu precãdere cele diurne, vor fi în creştere uşoarã, însã dimineaţã şi noaptea vor fi reci în majoritatea zonelor, îndeosebi în cele depresionare. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare în nord-est, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã şi în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -10 şi -2 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, pânã în jurul a -14 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral şi în zona de deal din Banat, Crişana şi Moldova. Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare noaptea în sudul teritoriului, se va forma ceaţã, asociatã izolat cu chiciurã.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasã, valorile termice diurne vor fi în creştere uşoarã, însã dimineaţa şi noaptea se vor menţine reci. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximã va fi de 4…5 grade, iar cea minimã de -6…-4 grade.

Prognoza meteo 21 decembrie 2022

În ţară, încãlzirea vremii va continua şi se va resimţi atât la valorile maxime diurne care se vor încadra în general între 5 şi 13 grade, cât şi la cele din timpul nopţii, cu minime între -5 şi 6 grade, mai scãzute doar in depresiunile Carpaţilor Orientali, unde pot coborî sub -10 grade.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri seara şi noaptea în vest şi nord-vest unde doar cu totul izolat vor fi posibile precipitaţii slabe, trecãtoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în zona montanã înaltã, mai ales în a doua parte a intervalului. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţã.

În Bucureşti, vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimã va fi de -2…-1 grad, uşor mai scãzutã în zona periurbanã. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab.

Citeste si PROGNOZA METEO. Iarna „indiană”, în coliziune cu vortexul polar, vreme la extreme în România. Minus 61 de grade Celsius în Siberia!

Prognoza meteo 22, 23, 24 decembrie 2022

În ţară, valorile termice vor continua sã creascã, astfel cã vremea va fi deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii decembrie în toatã ţara. În a doua parte a intervalului, va creşte probabilitatea de ploaie, mai ales în jumãtatea de nord a teritoriului, iar în masivele montane nordice de ninsori sau lapoviţã.

În Bucureşti, vremea va fi caldã pentru ultima decadã a lunii decembrie, cu valori termice în creştere de la o zi la alta. Ploi slabe vor fi posibile spre sfârşitul intervalului.