Prognoza meteo lunară. ANM anunţă dacă vom avea sau nu zăpadă de Crăciun şi Revelion

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni: Temperaturi mai ridicate decât cele normale, anunţă meteorologii, cu episoade mai severe de precipitaţii în zona montană.

16 dec. 2022, 16:54
Prognoza meteo lunară. ANM anunţă dacă vom avea sau nu zăpadă de Crăciun şi Revelion

Prognoza meteo 19 – 26 decembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo   26 decembrie – 2 ianuarie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la munte şi local în sud- est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Prognoza meteo  2 – 9 ianuarie
Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo  9 – 16 ianuarie
Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Avertizare meteo cod galben de ploi însemnate cantitativ. Care sunt zonele vizate

AVERTIZARE METEO Cod galben de ploi în 17 judeţe din ţară

Potrivit ANM, de vineri, de la ora 12, până sâmbătă, la ora 12, în Banat, Crişana, Maramureş, nord-vestul Olteniei şi local la munte, vor fi ploi insemnate cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor depăşi 25…30 l/mp.

Pe arii restrânse, în special în zona Carpaţilor Occidentali şi în masivele vestice ale Carpaţilor Meridionali cantităţile de precipitaţii vor fi de 40…60 l/mp.

Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe alocuri vor fi descărcări electrice.

Judeţele vizate sunt: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Argeş.

PROGNOZA METEO. Iarna „indiană”, în coliziune cu vortexul polar, vreme la extreme în România. Minus 61 de grade Celsius în Siberia!