Prognoza meteo 18 februarie. Temperaturi de primăvară în sud, ninsori viscolite la munte

Vremea se încălzeşte în jumătatea sudică a țării, în timp ce în rest se vor situa în jurul mediilor multianuale. Temperaturile maxime se vor încadra de la -3...-2 grade şi 11...12 grade în Oltenia. Ziua, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor și va mai ninge, în general slab cantitativ, la munte, iar în rest se vor semnala precipitații slabe, mixte.

17 feb. 2021, 23:09
Prognoza meteo 18 februarie. Temperaturi de primăvară în sud, ninsori viscolite la munte
Prognoza meteo 18 februarie. Temperaturi de primăvară în sud, ninsori viscolite la munte

Prognoza meteo 18 februarie. La noapte

valorile termice nocturne vor fi semnificativ mai ridicate decât cele din intervalul precedent, astfel încât temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 4 grade. Cerul va fi mai mult noros și va ninge la munte, în nord-vestul, centrul și nord-estul ţării, unde se va depune strat nou de zăpadă, dar local și în sud-estul teritoriului. Pe spații mici, în Banat, Crișana și Oltenia se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviţă, iar izolat vor fi posibile depunerile de polei. Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ (peste 10…15 l/mp) în Carpații Meridionali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, unde vântul se va intensifica treptat, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, ce va determina și scăderea semnificativă a vizibilității. În celelelalte zone, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, viteze în general de 40…50 km/h, în extremitatea de sud-vest.

București. Vremea se va încălzi semnificativ faţă de noaptea precedentă, astfel încât temperatura minimă va fi de -3…-1 grad, valori apropiate de cele normale. Cerul va avea înnorări și trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat, potrivit ANM.

Citeşte şi: Ninsori viscolite şi vânt în următoarele ore în zonele montane. O nouă alertă meteo COD GALBEN

 

Prognoza meteo 18 februarie. Joi valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această dată în jumătatea sudică a țării, în timp ce în rest se vor situa în jurul mediilor multianuale, chiar ușor sub în nord-est, iar cele nocturne vor fi mai mici decât în intervalul anterior, cu precădere în Moldova și în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor caracteriza o vreme geroasă. Temperaturile maxime se vor încadra de la -3…-2 grade în nordul Moldovei, până la 11…12 grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 și 1 grad, mai coborâte până spre -18 grade în nordul Moldovei. Ziua, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor și va mai ninge, în general slab cantitativ, la munte – în special în Carpații Meridionali, iar pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în sud, centru și est se vor semnala precipitații slabe, mixte. Noaptea, cerul va deveni variabil, exceptând Oltenia, Muntenia și zona Carpaților Meridionali – unde vor mai fi înnorări și izolat precipitații slabe, iar pe spații mici se va forma ceață, asociată cu chiciură. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a zilei la munte, îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, dar temporar și cu viteze mai mici, în general de 40…50 km/h în sud-vest, apoi în est și sud-est.

București. Cerul va avea înnorări și trecător, ziua, vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla în general moderat spre seară și la începutul nopții (rafale de 30…35 km/h). Valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, astfel maxima va fi de 5…6 grade, iar temperatura minimă de -6…-4 grade.

 

Prognoza meteo VINERI

În jumătatea de sud-est a ţării vremea va fi rece, mai ales la începutul zilei, când va fi local geroasă în special în Moldova şi estul Transilvaniei; în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, iar în Banat şi Crişana vor caracteriza o vreme caldă pentru a doua decadă a lunii februarie. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade în nordul Moldovei și în jurul a 10 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 și 2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente ziua în regiunile sudice, unde vor fi posibile fulguieli izolate, iar seara şi noaptea cu caracter temporar în majoritatea zonelor, iar pe spaţii mici, în nordul și nord-estul ţării, vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe crestele montane. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa, se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură.

București. Vremea fi rece, cu temperaturi diurne în scădere, astfel că maxima va fi de 0…2 grade, iar minima de -6…-4 grade. Cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a zilei şi temporare în restul timpului, dar condiţiile de fulguială vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Temperaturi oscilante şi precipitaţii slabe în a doua jumătate a lunii februarie

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice vor fi în creştere în majoritatea zonelor țării, dar cu precădere în regiunile vestice şi în zonele de deal şi de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, mai scăzute în Moldova spre 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -4 și 4 grade. Cerul va avea înnorări temporare, ziua local vor fi precipitaţii mixte în regiunile estice și mai ales sub formă de ploaie în nord, centru și izolat în rest, iar la începutul nopții, precipitații mixte se vor semnala mai ales în sud-estul teritoriului. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sud-est. Pe parcursul nopții, în zonele joase, vor fi condiții să se formeze ceață și nebulozitate joasă.

București. Valorile termice vor fi din nou în creştere, astfel că temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -2…1 grad. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza, dar mai ales seara când, trecător, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții să se formeze ceață și nebulozitate joasă.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Valorile termice se vor situa în general peste cele normale pentru această perioadă, mai ales in regiunile vestice și în zonele de deal și de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 4 grade, mai scăzute în depresiuni spre -11 grade. Cerul va fi variabil, dar în primele ore ale zilei, în zonele joase de relief, va fi probabilitate ridicată să se formeze ceață și nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări izolate pe crestele montane.

București. Valorile termice vor fi apropiate de normele specifice perioadei, cu o maximă în jurul a 6 grade și minima de -3…1 grad. Cerul va fi variabil și doar în primele ore ale zilei vor fi condiții de ceață și nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab până la moderat.