Prognoza meteo 18 februarie. Vremea se răceşte şi vântul va sufla cu putere, mai ales la munte unde va viscoli zăpada

Temperaturile vor fi uşor mai scãzute decât în intervalul precedent, iar vremea se va menţine vântoasã în cea mai mare parte a ţãrii.

17 feb. 2022, 16:28
Prognoza meteo 18 februarie. Vremea se răceşte şi vântul va sufla cu putere, mai ales la munte unde va viscoli zăpada

Prognoza meteo 18 februarie. La noapte, vremea va fi vântoasã. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii, pe arii relativ extinse în sudul, estul, centrul ţãrii şi izolat în rest. Acestea vor fi mixte în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei şi ploi în rest. În zonele montane vor predomina ninsorile, la altitudini mari, pe alocuri, mai consistente şi cu depunere de strat nou de zãpadã. Vântul va avea intensificãri la munte, în special la altitudini mari, unde rafalele vor fi de peste 100…120 km/h, astfel cã va fi viscol puternic, zãpadã troienitã şi vizibilitate foarte redusã. Intensificãri ale vântului vor fi local şi în zonele mai joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade.
BUCURESTI. Cerul va avea înnorãri, iar probabilitatea ca trecãtor sã plouã slab va fi ridicatã. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri în a doua parte a intervalului, când la rafalã se vor atinge viteze de pânã la 40…45 km/h. Temperatura minimã va fi de 4…7 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Avalanşă în Munţii Rodnei. Cabana Puzdrele a fost acoperită aproape complet cu zăpadă

Prognoza meteo 18 februarie – VINERI

TARA
Valorile termice, în special cele nocturne, vor fi uşor mai scãzute decât în intervalul precedent, iar vremea se va menţine vântoasã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi temporar noros. Mai ales ziua şi cu precãdere în estul, sud-estul şi centrul ţãrii, pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie şi lapoviţã, iar la munte, la altitudini de peste 1400 m, mai ales sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zãpada troienitã şi vizibilitatea foarte scãzutã, iar în prima parte a intervalului şi în restul teritoriului, cu precãdere în sud, est şi centru, unde local vitezele vor fi de 45…55 km/h şi pe arii restrânse de peste 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în dealurile Banatului.

BUCURESTI. Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât în mod obişnuit în aceastã perioadã a anului. Cerul va fi variabil. Temporar vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei, cu viteze la rafalã în jurul a 55 km/h. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de -3…0 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo actualizată: Cod PORTOCALIU de ninsori viscolite în şase judeţe. Vânt puternic în vestul şi nordul ţării

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice, în creştere faţã de intervalul anterior în majoritatea regiunilor, se vor situa cu mult peste cele normale în aceastã perioadã din an; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 17 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade. În vest, în nord şi în centru, vor fi înnorãri în mare parte a intervalului, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil ziua, apoi parţial noros. Vor fi precipitaţii slabe, ziua pe alocuri în zona Carpaţilor Orientali şi Occidentali, iar noaptea în cea a Carpaţilor Meridionali -predominant ninsori pe creste şi ploi la altitudini mai joase, inclusiv în zonele submontane. În restul ţãrii, doar pe spaţii mici va ploua trecãtor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, unde rafalele vor depãşi 60…70 km/h, iar în prima parte a intervalului pe arii restrânse şi în restul ţãrii, cu viteze de pânã la 45…55 km/h, în special în nord-vest, în centru şi în est. Izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi în general frumoasã şi va deveni deosebit de caldã pentru a doua decadã a lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a nopţii când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade.

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea se va rãci în majoritatea regiunilor, mai accentuat în cele sudice, totuşi valorile termice se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei. Înnorãrile vor fi mai persistente şi pe alocuri va ploua slab -ziua în jumãtatea de sud a ţãrii, iar noaptea în nord-vest, iar în zonele montane aferente, la altitudini mari, vor fi mai ales ninsori; în restul teritoriului şi al intervalului cerul va fi parţial noros. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în zona montanã înaltã, cu precãdere în Carpaţii Orientali şi izolate şi pentru perioade scurte în nord-vestul teritoriului şi în partea de est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 12 grade, iar cele minime între -4 şi 4 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţã.
BUCURESTI. Vremea se va rãci accentuat, totuşi valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Cerul va fi înnorat pe parcursul zilei când trecãtor va ploua slab, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 8…10 grade, iar cea minimã de 0…2 grade. Vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo LUNI

Vremea se va încãlzi în jumãtatea de sud a ţãrii, iar în rest valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentã, astfel cã maximele se vor încadra între 5 şi 14 grade. Cerul va avea înnorãri temporare în regiunile sud-estice, dar persistente în celelalte zone, iar aria ploilor -pe alocuri moderate cantitativ- va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. În zonele montane vor fi precipitaţii mixte, predominant ninsori la altitudini mari, mai ales seara şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona montanã înaltã unde zãpada va fi viscolitã şi izolat în restul teritoriului, în special în sud-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade. Izolat, mai ales dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Vremea se va încãlzi din nou, astfel cã temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de 3…5 grade, valori mai ridicate decât ar fi normal la aceastã datã. Cerul se va înnora treptat, iar seara şi noaptea temporar va ploua. Vântul va sufla slab pânã la moderat.