Prognoza meteo 18 iunie 2022. Cum va fi vremea în weekend

Weekend-ul începe cu vreme uşor instabilă, însă cu temperaturi normale pentru această perioadă. Duminică, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi, devenind local călduroasă în zonele de câmpie.

17 iun. 2022, 16:49
Prognoza meteo 18 iunie 2022. Cum va fi vremea în weekend

Prognoza meteo 18 iunie 2022. LA NOAPTE.

În Țară aria fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi în restrângere. Astfel, perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului vor mai fi pe arii în general restrânse în est, sud-est și în centru, precum și la munte. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 9 şi 19 grade.

Vremea în București. Temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări asociate ploilor. Temperatura minimă va fi de 14…17 grade.

Citeşte şi Alertă meteo de FURTUNI violente. ANM a emis COD GALBEN pentru aproape toată ţara, inclusiv în Bucureşti

Prognoza meteo 18 iunie 2022 SAMBATA. În Țară vremea va fi ușor instabilă, iar regimul termic caracterizat de valori apropiate de cele normale perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări tempoar accentuate în prima parte a intervalului, când pe arii în general restrânse în regiunile sudice și sud-estice, precum și în zona Carpaților Meridionali, iar cu totul izolat și în cele centrale vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în est, în sud-vest și la munte, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 19 grade, mai scăzute în depresiuni spre 5 grade.

Vremea în București va fi ușor instabilă, dar normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special după-amiaza și seara când vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo 18 iunie 2022 DUMINICA. În Țară vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi, devenind local călduroasă în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil în sud-est și la munte și mai mult senin în restul țării, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 31 de grade, iar cele minime între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 20 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea în București va fi frumoasă și se va încălzi, devenind călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo 18 iunie 2022 LUNI. În Țară vremea va fi frumoasă, iar în orele amiezii călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin, exceptând pe parcursul zilei zona montană, iar în a doua parte a intervalului nordul și nord-vestul țării unde vor fi înnorări temporare și pe alocuri se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale și temporare noaptea în zona montană, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.

Vremea în București se va menține frumoasă și călduroasă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Prognoza meteo 18 iunie 2022 MARTI. În Țară în sud-vestul, sudul și sud-estul țării vremea va fi în continuare călduroasă, în timp ce în restul zonelor valorile termice, în scădere față de ziua anterioară se vor situa în jurul celor normale datei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ploi de scurtă durată și descărcări electrice, pe alocuri în nord, nord-est și în centru, precum și la munte, și izolat în rest. Vor fi intensificări ale vântului, în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, iar noaptea local în cele estice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 33 de grade, iar cele minime între 5 și 18 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo 20 iunie – 18 iulie 2022. Temperaturi caniculare şi fenomene extreme în această vară

Vremea în București va fi în continuare frumoasă și călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

MIERCURI, JOI SI VINERI

Vremea se va răcori în prima zi a intervalului și în sud și sud-est, apoi valorile termice vor fi în creștere de la o zi la alta. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi în creștere din a doua zi a intervalului în vest, nord și nord-est și la munte.

În București regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai mari decât cele normale perioadei, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă.