Prognoză meteo 19 decembrie 2022. Ger straşnic în zilele următoare. În a doua parte a săptămânii, temperaturile încep să crească

Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru aceastã perioadã în cea mai mare parte a ţãrii, cu precãdere dimineaţa şi noaptea.

18 dec. 2022, 20:22
Prognoză meteo 19 decembrie 2022. Ger straşnic în zilele următoare. În a doua parte a săptămânii, temperaturile încep să crească

Prognoză meteo 19 decembrie 2022. La noapte, în ţară, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe arii restrânse precipitaţii slabe, mixte în sud-sud-vest şi sub formã de ninsoare la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe litoral, precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Temperaturile minime, în scãdere semnificativã faţã de noaptea precedentã, se vor încadra în general între -10 şi 0 grade. Izolat, cu probabilitate mai mare în regiunile intracarpatice, se va forma ceaţã cu depunere de chiciurã.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru precipitaţii redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã, în scãdere semnificativã faţã de noaptea precedentã, va fi de -4…-3 grade.

Prognoză meteo 19 decembrie 2022

În ţară, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru aceastã perioadã în cea mai mare parte a ţãrii, cu precãdere dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorãri în vestul şi sud-vestul teritoriului, unde în special în zona deluroasã şi montanã, vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi al Transilvaniei, pe crestele montane şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, între -13 şi 0 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, pânã în jurul a -19 grade. Pe alocuri se va forma ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

În Bucureşti, vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar în a doua parte a intervalului mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul a 1 grad, iar cea minimã va fi de -8…-5 grade.

Prognoză meteo 20 decembrie 2022

În ţară, valorile termice, cu precãdere cele diurne, vor fi în creştere uşoarã, însã dimineaţã şi noaptea va fi rece în majoritatea zonelor, îndeosebi în cele depresionare. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare în nord şi nord-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, în sudul Banatului şi pe alocuri în Moldova.

Citeste si Fenomene meteo extreme! Cod portocaliu și cod galben de inundații și viituri! Bazinele hidrografice afectate

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -10 şi -2 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, pânã în jurul a -15 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral şi în zona de deal din Banat, Crişana şi Moldova. Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare noaptea în sudul teritoriului, se va forma ceaţã, asociatã izolat cu chiciurã.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasã, valorile termice diurne vor fi în creştere uşoarã, însã dimineaţa şi noaptea se vor menţine reci. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximã va fi de 3…5 grade, iar cea minimã de -6…-4 grade.

Prognoză meteo 21 decembrie 2022

În ţară, încãlzirea vremii va continua şi se va resimţi atât la valorile maxime diurne care se vor încadra în general între 5 şi 13 grade, cât şi la cele din timpul nopţii, cu minime între -5 şi 5 grade, mai scãzute doar in depresiunile Carpaţilor Orientali, unde pot coborî sub -10 grade.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri seara şi noaptea în vest şi nord-vest unde doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, trecãtoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în zona montanã înaltã, mai ales în a doua parte a intervalului. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţã.

În Bucureşti, vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimã va fi de -3…-2 grade, uşor mai scãzutã în zona periurbanã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab.

Prognoză meteo 22 decembrie 2022

În ţară, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -4 şi 2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în vestul, centrul şi nordul teritoriului, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, iar pe crestele montane precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de -3…-1 grad.

Citeste si Cod roşu de ninsori şi polei. Vin nopţi cu ger şi în România de marţi VIDEO

Prognoză meteo 23, 24, 25 decembrie 2022

În ţară, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic datei, în mare parte din interval. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în jumãtatea de nord a teritoriului.

În Bucureşti, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic datei. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusã.