Prognoza meteo 19 mai. Vreme de luna lui cuptor la sfârșitul săptămânii, dar și ploi

După zilele ploiase, vremea se încălzește în toată țara. Termometrele vor indica vineri până la 28 de grade Celsius. În special după-amiaza și seara vor mai fi posibile ploi însoțite de descărcări electrice.

18 mai 2023, 14:01
Prognoza meteo 19 mai. Vreme de luna lui cuptor la sfârșitul săptămânii, dar și ploi

Prognoza meteo 19 mai. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar ploi slabe vor mai fi posibile îndeosebi în zonele montane și submontane. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări local în sud-estul teritoriului și în zona Carpaților și Subcarpaților de Curbură, cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 4…5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 16…17 grade pe litoral și în deltă. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață, local în Câmpia de Vest și izolat în rest.

București. Cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 11…13 grade.

Citește și: Cod roșu de vreme severă în Italia. Zeci de orașe sunt sub ape, unii oameni s-au izolat pe acoperișurile caselor

 

Prognoza meteo 19 mai. VINERI

Vremea va fi ușor instabilă și se va încălzi în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice, în special după-amiaza și seara, în zonele de munte, local în vestul, sudul și centrul țării și pe arii mai restrânse în rest. Izolat vor fi condiții de grindină și de cantități de apă mai însemnate (15…20 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări îndeosebi pe parcursul zilei în zona montană înaltă, precum și în regiunile sud-estice, dar și în timpul averselor, în general cu viteze de 40…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane, în special din estul Transilvaniei, până spre 5 grade. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.

București. Vremea se va încălzi, astfel valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei, posibil și de scurtă durată asociate ploilor, iar noaptea va deveni slab. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească până spre 11 grade.

Citește și: Pachete turistice de weekend pentru extrasezon la Constanţa şi Mamaia. Cât costă două nopţi de cazare în hoteluri de 3 sau 4 stele

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 21 și 27 de grade și minime între 8 și 17 grade, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și izolat descărcări electrice, după-amiaza și seara, pe alocuri în zonele montane și submontane și pe spații mici în restul teritoriului (cu probabilitate mai mare în sud). Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări îndeosebi pe parcursul zilei în zona montană înaltă, precum și în regiunile sud-estice, dar și în timpul averselor, în general cu viteze de 40…60 km/h.

București. Vremea va fi caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 27…28 de grade și o minimă de 12…15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și posibil averse slabe însoțite de descărcări electrice, mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea se va menține relativ caldă în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special în a doua parte a zilei când vor fi averse însoțite de descărcări electrice local în zonele montane și submontane și pe areale mai restrânse în restul teritoriului. Cu probabilitate mai mare în Carpații Meridionali și în Carpații și Subcarpații de Curbură ploile vor avea caracter torențial, se vor înregistra cantități de apă însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în sud-estul teritoriului, în special în nord-estul Munteniei, însă rafalele pot fi mai intense, pentru scurtă durată, în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 27 de grade, iar cele minime în marea lor majoritate între 7 și 15 grade. Cu totul izolat se va forma ceață.

București. Vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza când vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar minima de 12…14 grade.

 

Prognoza meteo LUNI
Vremea se va răcori în regiunile sud-vestice, dar în majoritatea zonelor țării valorile termice vor fi în general apropiate de normele perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și frecvente descărcări electrice, după-amiaza și seara, în zona Carpaților Meridionali, în Oltenia și local în Muntenia și Banat; ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. În restul țării, astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări în regiunile sud-estice, dar izolat, de scurtă durată, și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni.

București. Vremea va fi relativ caldă, cu valori de altfel în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar minima va fi 10…13 grade.