PROGNOZA METEO 2 decembrie. Începutul iernii vine cu vreme primăvăratică, temperaturile urcă la 15 grade

Joi şi vineri vremea continuă să se încălzească, însă sâmbătă vom avea parte de o scădere bruscă, de 7-8 grade, dar probabilitatea de precipitaţii va rămâne redusă.

01 dec. 2021, 15:34
PROGNOZA METEO 2 decembrie. Începutul iernii vine cu vreme primăvăratică, temperaturile urcă la 15 grade

PROGNOZA METEO 2 decembrie. Joi, vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru începutul lunii decembrie. În vestul și nord-vestul țării, cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere. În zona montană înaltă, iar spre sfârșitul intervalului, posibil și în extremitatea de nord-vest se vor semnala precipitații mixte, ce pot favoriza izolat depunerile de polei. În special pe parcursul nopții în Crișana, Maramureș și în zona de munte aferentă se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales seara și noaptea, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe, cel mai probabil în Oltenia și în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60…80 km/h spulberând zăpada, şi local în regiunile vestice şi pe litoral, cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 6…7 grade în Maramureș și estul Transilvaniei, până spre 15 grade în sudul Banatului, iar cele minime între -3 și 7 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat se va semnala ceață.

Şi la Bucureşti, joi, vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 0 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Vineri, în vestul, centrul şi nordul ţării vremea se va răci; pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie și trecător lapoviță și ninsoare, iar spre seară și în prima parte a nopții, în sudul şi estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile. În regiunile sudice și sud-estice va fi în continuare cald pentru această dată, iar cerul se va înnora treptat și mai ales noaptea se vor semnala ploi locale, cu tendință de transformare în lapoviță și trecător ninsoare spre sfârșitul intervalului. La munte, în prima parte a zilei vor fi precipitații mixte, apoi va ninge temporar și se va depune strat de zăpadă. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi de la -8 grade în Maramureș, până spre 5 grade pe litoral. Izolat şi trecător se va forma ceaţă.

La Bucureşti, vineri, vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi se va înnora şi temporar va ploua, iar spre sfârșitul intervalului vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul nopţii. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea se va răci în toate zonele, chiar semnificativ în regiunile sudice şi sud-estice. Vor fi înnorări local în sud şi în sud-est şi pe arii restrânse precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia,precum şi în zona Carpaţilor Meridionali unde se vor semnala pe alocuri precipitaţii mixte, iar pe creste ninsori. În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral şi la altitudini foarte mari la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 7 grade, iar cele minime în general între -7 și 2 grade. Pe alocuri se va forma ceaţă, asociată izolat cu depunere de chiciură.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea se va răci accentuat. Cerul va avea înnorări în special pe parcursul zilei, dar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -1…1 grad. La sfârşitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi PROGNOZA METEO IARNA 2021-2022: Când vin ninsori, viscol şi ger de -30 de grade. Vortexul a apărut la polul Nord

Duminică, vremea se va încălzi uşor, astfel că valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor normale în prima decadă a lunii decembrie, iar cele din cursul nopţii vor fi mai ridicate decât cele specifice datei. Ziua cerul va fi variabil, local cu nebulozitate de plafon jos în sud şi sud-est. Începând de seara înnorările vor cuprinde treptat majoritatea zonelor şi va ploua pe arii extinse în jumătatea de nord-vest a ţării şi pe alocuri în regiunile sud-estice. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari ninsori, în special în vestul Carpaţilor Meridionali. Pe spaţii mici se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, pe litoral şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -3 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. În special la începutul zilei, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea se va încălzi uşor, astfel că valorile termice, în special din cursul nopţii, se vor situa peste cele normale înprima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Dimineaţa vor fi condiții de ceață, transmite ANM.

Citeşte şi Avertisment emis de ANM! Vânt puternic, ploi și ninsori până seara