Prognoza meteo 2 iunie 2022. Vremea se încălzește considerabil, temperaturi maxime de 33 de grade

Vremea va deveni călduroasă, anunță meteorologii. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 11 și 20 de grade.

01 iun. 2022, 15:38
Prognoza meteo 2 iunie 2022. Vremea se încălzește considerabil, temperaturi maxime de 33 de grade

Prognoza meteo 2 iunie 2022. La noapte, în țară

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la începutul nopții, dar numai pe arii restrânse îndeosebi în nord-estul teritoriului vor mai fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 20 de grade pe litoral. Spre dimineață, în zonele joase izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo 2 iunie 2022, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 14 grade.

Prognoza meteo 2 iunie 2022, joi, în țară

Vremea va deveni călduroasă în zonele de câmpie, iar îndeosebi în regiunile sudice indicele temperatură – umezeală (ITU) se va apropia și izolat va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă în a doua parte a zilei și la începutul nopții instabilitatea atmosferică se va manifesta în zonele montane și submontane și în nord-estul teritoriului, prin înnorări accentuate, frecvente descărcărcări electrice, intensificări ale vântului și local averse ce vor avea și caracter torențial. Izolat va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 11 și 20 de grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo 2 iunie 2022, joi, în București

Vremea va deveni călduroasă după-amiaza când și indicele temperatură umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiaza, însă probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

Prognoza meteo, vineri 

Vremea va fi călduroasă după-amiaza în special în zonele de câmpie, iar în extremitatea de sud și în sud-est indicele temperatură – umezeală (ITU) se va apropia și izolat va atinge pragul critic de 80 de unități. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată îndeosebi în a doua parte a zilei, când local în zonele montane și în sud-vest şi izolat în rest, vor fi înnorări, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și averse ce vor avea și caracter torențial. Izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 33 de grade, iar cele minime în marea lor majoritate între 11 și 20 de grade.

Prognoza meteo, în București

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Citește și Fenomenele meteo extreme nu părăsesc România. Directorul ANM anunță că temperaturile o iau iar razna


loading...