Prognoza meteo 2 iunie 2023. Vreme instabilă în majoritatea regiunilor în minivacanța de Rusalii

În majoritatea regiunilor din țară vremea va fi instabilă în minivacanța de Rusalii. Cerul va fi variabil, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 16 grade. În capitală, maxima termică se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

01 iun. 2023, 16:45
Prognoza meteo 2 iunie 2023. Vreme instabilă în majoritatea regiunilor în minivacanța de Rusalii

Vreme instabilă în majoritatea regiunilor în minivacanța de Rusalii. Vineri vremea va fi caldă, dar și în general instabilă în majoritatea regiunilor țării. Cu precădere după-amiaza și seara, la munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și a Olteniei și în nordul Munteniei vor fi perioade cu înnorări accentuate, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare local cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe parcursul nopții, probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în sud-vest, nord și în zona montană. Temporar vântul va avea intensificări în estul teritoriului, de scurtă durată asociate ploilor și vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 31 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade

Citește și Un nou val de furtuni în România. ANM a emis avertizare meteo COD PORTOCALIU

BUCUREȘTI

Vremea va fi caldă, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Cerul va fi temporar noros, iar seara și noaptea vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 13…16 grade.

SÂMBĂTĂ

ÎN ȚARĂ

Vremea se va răcori în toate regiunile. În Oltenia și local la munte, în Banat, Transilvania, Muntenia și Dobrogea, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat și, cu precădere după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe suprafețe restrânse vor fi căderi de grindină și posibil vijelii. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va avea intensificări locale în regiunile estice și sud-estice și la munte, dar izolat, de scurtă durată, și în restul zonelor, asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 26 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 4…5 grade în depresiunile intramontane și 16…17 grade pe litoral. Spre dimineață, izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Vremea se va răcori și va fi ușor instabilă. Temporar cerul va avea înnorări, iar după orele amiezii va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Citește și Ciclonul mediteranean afectează România. Alertă meteo COD PORTOCALIU și galben de furtuni puternice. ANM anunță fenomene severe în 14 județe