Prognoza meteo 20 august. Revine canicula. Valul de căldură se va intensifica în sudul, estul și vestul României

Canicula pune din nou stăpânire pe România. Valul de căldură se va intensifica în sudul, estul și vestul teritoriului, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească pragul critic de 80 de unități. Termometrele vor indica până la 38 de grade, dar căldura resimțită va fi mult mai mare.

19 aug. 2023, 14:20
Prognoza meteo 20 august. Revine canicula. Valul de căldură se va intensifica în sudul, estul și vestul României

Prognoza meteo 20 august. La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul nopții în vestul și centrul țării, unde izolat vor mai fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 24 de grade, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 11 grade. În depresiunile intramontane, izolat vor fi condiții de ceață. În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

Citește și: Canicula se accentuează în România. Fenomenul meteo care intensifică arșița. Temperaturile trec de 40 de grade în unele zone

 

Prognoza meteo 20 august DUMINICA

Valul de căldură se va intensifica în sudul, estul și vestul teritoriului, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în zona de câmpie a Munteniei, vestul Dobrogei și în extremitatea de sud a Moldovei, iar cele minime se vor situa între 15 și 24 de grade, mai coborâte în depresiuni, până spre 11…13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în Maramureș, Transilvania, precum și la munte și izolat în rest, dar cu o probabilitate mai ridicată în dealurile Crișanei, Banatului și în nordul Moldovei. Pe arii restrânse, în special în centrul țării și la munte, în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-est, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Dimineața și noaptea, cu precădere în depresiuni, izolat va fi ceață, potrivit ANM.

BUCUREȘTI Valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 36…38 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: Meteorologii au modificat prognoza în România. Când scăpăm de temperaturile sufocante de peste 30 de grade Celsius

 

Prognoza meteo LUNI

Valul de căldură va persista în toată țara, iar în sud și sud-est va continua să se intensifice, unde va fi caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, caniculară în zonele de câmpie din vest și est, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 36 de grade, local mai ridicate în Câmpia Română și Podișul Dobrogei până în jurul a 38 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade în zonele joase de relief, iar la scara întregii țări vor fi cuprinse în general între 14 și 24 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, după-amiaza îndeosebi în zona montană și submontană. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-est. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață în centrul țării și în depresiunile intramontane.

BUCUREȘTI Valul de căldură se va menține, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, cu o temperatura maximă de 37…38 de grade, iar cea minimă nu va coborî sub 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul slab până la moderat.

Citește și: Canicula se accentuează în România. Fenomenul meteo care intensifică arșița. Temperaturile trec de 40 de grade în unele zone

 

Prognoza meteo MARTI

Valul de căldură va persista, pe arii extinse -în special în regiunile sudice- va fi caniculă, iar disconfort termic accentuat se va resimți în majoritatea zonelor; temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 24 de grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor coborî spre 12…14 grade. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări după-amiaza și izolat ploi slabe, de scurtă durată, îndeosebi la munte. Vântul va sufla slab și moderat. BUCUREȘTI Valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat vor persista; temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimă nu va coborî sub 21…22 de grade. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări în orele serii, iar vântul va sufla slab și moderat.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Valul de căldură și disconfortul termic ridicat vor afecta în continuare majoritatea zonelor, iar în jumătatea de sud a țării local va fi caniculă; temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 24 de grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări, iar averse slabe și izolat descărcări electrice vor fi posibile pe spații mici, îndeosebi în nord și la munte. Vântul va sufla slab și moderat. BUCUREȘTI Va persista valul de căldură, cu caniculă ce va determina disconfort termic accentuat, astfel că temperatura aerului va atinge o maximă în jurul a 37 de grade, iar minima nu va coborî sub 21…22 de grade. Cerul va fi variabil, cu scurte perioade când va deveni parțial noros, dar șansele de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.