Prognoza meteo 20 februarie. Revin ninsorile la sfârşitul săptămânii

Vremea s-a răcit considerabil, iar din această seară revin şi precipitaţiile sub formă de ploie, lapoviţă şi ninsoare. Sâmbătă, temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade. Şi în Bucureşti, cerul va fi noros, iar în prima parte a intervalului temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie și vor fi condiții de polei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

19 feb. 2021, 15:05
Prognoza meteo 20 februarie. Revin ninsorile la sfârşitul săptămânii

Prognoza meteo 20 februarie. La noapte, cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații în jumătatea de sud-vest a țării și pe spații mici în rest. La munte va ninge, în Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei, iar din a doua parte a nopții și în Oltenia și în vestul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza formarea poleiului. Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent, iar cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10 l/mp. În restul teritoriului vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 2 grade. Pe spații mici, în regiunile sud-estice, se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult noros, iar condițiile pentru precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade.

Citeşte şi: Ninsori, lapoviţă şi ploi începând din această seară în România. Este vizat şi Bucureştiul. Alertă meteo ANM

 

Prognoza meteo 20 februarie. SAMBATA

Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, când se vor semnala precipitații în regiunile sud-vestice și sudice, local în cele centrale și pe arii restrânse în rest. La munte va ninge, în sudul și în estul Transilvaniei, în Moldova, precum și în Oltenia și local în Muntenia vor fi perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza formarea poleiului. În celelate regiuni vor fi mai ales ploi. Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, izolat consistent. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade. Pe parcursul nopții vor fi condiții să se formeze ceață.
BUCUREȘTI Cerul va fi noros, iar în prima parte a intervalului temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. „Babele” aduc vreme schimbătoare în martie 2021

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi caldă pentru această dată în regiunile intracarpatice, la deal și la munte, iar în rest se vor înregistra temperaturi în general în jurul celor normale. În zonele joase de relief din sudul țării va fi nebulozitate joasă local persistentă și pe arii restrânse ceață îndeosebi la începutul intervalului și din nou spre sfârșitul acestuia, iar în restul teritoriului cerul va fi mai mult senin și doar pe suprafețe mici, cu o probabilitate mai mare în centru și în est dimineața și noaptea va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 3 grade, mai scăzute în depresiuni, spre valori în jurul a -11 grade. BUCUREȘTI Cerul va fi noros, iar dimineața și noaptea se va semnala ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, caracterizată de valori în general apropiate de cele normale datei, va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de – 2…0 grade.

 

Prognoza meteo LUNI

Valorile termice diurne vor fi în creștere față de ziua anterioară, astfel încât vremea va fi caldă, local deosebit de caldă în vestul țării, precum și în zonele de deal din sud și est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 14 grade. Cerul va fi mai mult senin, dar dimineața și noaptea, pe spații mici în zonele joase se va semnala ceață. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Minimele termice vor fi cuprinse de la -11…-9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 5…7 grade în dealurile vestice

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, dar în orele dimineților se va semnala ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească, până în jurul valorii de -1 grad.

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 10 și 19 grade, izolat mai scăzute în nordul Moldovei și în deltă. Cerul va fi mai mult senin, dar pe spații mici dimineața și local noaptea va fi ceață în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, dar temporar și în regiunile nord-estice. Minimele termice se vor situa, în general, între -2 și 6 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, însă în orele dimineților se mențin condiții pentru ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 0…3 grade.