Prognoza meteo 20 mai 2022. Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. De duminică, temperaturile scad semnificativ

Vremea va fi predominant frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã. În weekend, vremea va deveni deosebit de caldă.

19 mai 2022, 23:25
Prognoza meteo 20 mai 2022. Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. De duminică, temperaturile scad semnificativ

Prognoza meteo 20 mai 2022

În ţară, vremea va fi predominant frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil la munte, în nord şi nord-est şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor Orientali şi de Curburã. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18 grade în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasã şi caldã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 11…12 grade.

Prognoza meteo 21 mai 2022

În ţară, vremea va deveni deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii, local cãlduroasã în jumãtatea de sud. În jumãtatea nordicã a teritoriului, începând din orele amiezii vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã care se va manifesta prin accentuarea temporarã a înnorãrilor, local averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi pe arii restrânse vijelii. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate şi va fi grindinã. În restul ţãrii, cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului în sud-est, iar ploi de scurtã duratã vor fi posibile doar cu totul izolat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã devenind cãlduroasã în orele amiezii. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

Citeste si Val de fenomene meteo extreme în toată lumea. Furtunile de nisip paralizează totul în Irak, iar India se topeşte la temperaturi de 49 de grade

Prognoza meteo 22 mai 2022

În ţară, valorile termice vor scãdea în cea mai mare parte a ţãrii şi se vor situa în jurul celor normale la aceastã datã, vremea menţinându-se totuşi caldã în sud şi sud-vest. Cerul va fi variabil la senin în regiunile sud-vestice, dar cu înnorãri temporare şi pe spaţii mici ploi slabe în restul teritoriului, cu probabilitate mai mare în centru şi sud-est. În Carpaţii Orientali şi Meridionali ploile se vor semnala local. Vântul va prezenta intensificãri la munte, în special pe creste, dar temporar şi în celelalte zone, cu viteze mai mari în Moldova şi sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 grade în depresiunile intramontane şi 17 grade pe litoral.

În Bucureşti, deşi valorile termice vor fi uşor mai scãzute decât în intervalul precedent, vremea se va menţine caldã. Cerul va avea unele înnorãri şi vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 28 de grade, iar cea minimã va fi de 12…15 grade.

Prognoza meteo 23 mai 2022

În ţară, vremea va deveni rãcoroasã în majoritatea regiunilor. În jumãtatea de est a ţãrii, vor fi înnorãri temporare şi va ploua pe arii relativ extinse; vor fi mai ales averse, pe alocuri -cu precãdere în Dobrogea- se vor semnala descãrcãri electrice şi izolat cantitãţile de apã pot fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar pe spaţii mici va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificãri. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 24 de grade, mai ridicate în sud-vest, pânã în jurul a 28 de grade în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 şi 13 grade.

În Bucureşti, vremea va fi rãcoroasã. Cerul va avea înnorãri temporare şi, mai ales ziua, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 10…12 grade.

Citeste si Vreme extremă în luna mai. Temperaturi la pragul caniculei în sudul ţării, dar şi ploi toreţiale şi grindină. Noi alerte emise de meteorologi

Prognoza meteo 24, 25, 26 mai 2022

În ţară, vremea se va încãlzi, dar vor fi manifestãri de instabilitate atmosfericã pe arii extinse în jumãtatea de vest a ţãrii unde se pot cumula cantitãţi de apã mai însemnate şi local în restul teritoriului.

În Bucureşti, vremea se va încãlzi, dar probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosfericã va creşte în special în a doua parte a intervalului.