Prognoza meteo 21 februarie. Temperaturi de primăvară după ninsori şi ploi

Vremea se încălzeşte în toata ţara, astfel încât săptămâna viitoare vor fi temperaturi de primăvară în aproape toata ţara. Fenomenele periculoase nu vor lipsi. Româniatv.net vă prezintă prognoza actualizată pentru fiecare regiune. 

20 feb. 2021, 15:41
Prognoza meteo 21 februarie. Temperaturi de primăvară după ninsori şi ploi

Prognoza meteo 21 februarie. La noapte cerul va fi variabil, mai mult noros în zonele joase de relief din sudul țării și local în est și în centru, unde izolat vor fi fulguieli, burniță și polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -9 și 0 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

În Bucureşti cerul va fi mai mult noros și vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Prognoza meteo 21 februarie. Duminică vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în prima parte a zilei și în a doua parte a nopții în zonele joase de relief din sud și parțial în est și în centru, unde, izolat, vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 grade în estul Transilvaniei și 4 grade în Dealurile de Vest. Local va fi ceață, mai ales dimineața și noaptea și în special în regiunile extracarpatice și în depresiuni. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a zilei și spre sfârșitul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească spre -4 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea, se va semnala ceață, anunţă ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. „Babele” aduc vreme schimbătoare în martie 2021

Prognoza meteo LUNI

Ziua vremea va devenit deosebit de caldă pentru această dată, dar noaptea valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, iar cele minime între -12 grade în estul Transilvaniei și 7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, dar la începutul și spre sfârșitul intervalului, pe alocuri în sud, est și centru vor fi nebulozitate joasă și ceață, dimineața posibil asociate izolat cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI: Ziua vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată, dar noaptea temperatura va fi apropiată de media climatologică. Cerul va fi mai mult senin, excepție făcând primele și ultimele ore ale intervalului, când probabilitatea pentru nori joși și ceață va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de -2 grade.

Prognoza meteo MARŢI

Vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a țării, cu precădere în zonele de deal şi de munte; excepţie vor face areale restrânse din Transilvania şi Oltenia, în condiţii de ceaţă mai persistentă, dar şi zona deltei, unde valorile termice la amiază vor fi doar uşor peste cele normale; astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 17 grade. La începutul zilei şi noaptea, în zonele joase de relief, local se va semnala ceaţă şi va fi nebulozitate de plafon jos. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari. Minimele termice vor fi cuprinse între -5 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei și 5…6 grade în dealurile din Banat şi Crişana.

BUCUREȘTI Vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie. Cerul va fi mai mult senin, dar la începutul zilei şi din nou spre dimineaţă vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 1…2 grade, mai scăzută în zona periurbană.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Temperaturi oscilante şi precipitaţii slabe în a doua jumătate a lunii februarie

Prognoza meteo MIERCURI

Deşi valorile termice diurne vor fi în scădere, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în majoritatea zonelor ţării, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 6 și 14 grade şi minime între -2 și 7 grade, în marea lor majoritate. Cerul va avea înnorări în estul şi sud-estul teritoriului unde pe alocuri va ploua slab; în restul ţării cerul va fi variabil la deal şi la munte, dar în zonele joase vor fi nori de plafon jos sau ceaţă şi izolat posibil burniţă, mai ales dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă şi pe spaţii mici și trecător în regiunile estice.

BUCUREȘTI: Deşi valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în zilele precedente, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări la începutul zilei şi noaptea când vor fi şi condiţii de ceaţă şi burniţă, iar în restul timpului va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9…11 grade, iar cea minimă de 1…4 grade.


loading...