Prognoza meteo 21 iulie. Meteorologii anunţă temperaturi resimțite de peste 45 de grade la soare

Avertismentele sumbre ale meteorologilor în România. Canicula devine toropitoare în toată țara. Vor fi temperaturi de 40 de grade la umbră, iar cele resimțite vor trece de 45 de grade. Mai mult, climatologii avertizează faptul că valurile de căldură vor deveni o normalitate și vor fi de neoprit până în 2060.

20 iul. 2022, 17:29
Prognoza meteo 21 iulie. Meteorologii anunţă temperaturi resimțite de peste 45 de grade la soare

Prognoza meteo 21 iulie. La noapte, cerul va fi variabil în nord-estul ţãrii şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu uşoare intensificãri în Dobrogea, estul Munteniei, sudul Moldovei şi pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 7 grade.

BUCURESTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 17…19 grade, uşor mai scãzutã în zona periurbanã.

 

Prognoza meteo 21 iulie JOI

Vremea va fi cãlduroasã în majoritatea zonelor şi va deveni canicularã în vest şi în sud-vest, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge local pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 38 de grade, iar cele minime între 11 şi 23 de grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 6 grade. Cerul va fi variabil, trecãtor cu unele înnorãri dupã-amiaza în sud-sud-est, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, precum şi în jumãtatea de est a teritoriului şi doar pe alocuri în rest.

BUCURESTI. Vremea va fi cãlduroasã, cu o temperaturã maximã ce se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minima termicã va fi de 15…18 grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo VINERI

Valul de cãldurã va cuprinde toate zonele şi se va intensifica, astfel cã vremea va deveni pe arii extinse canicularã, în special în jumãtatea de sud-vest, unde disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar pe litoral se vor înregistra 28…30 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 9…11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 24…26 de grade în Dealurile de Vest. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în vestul şi sud-vestul ţãrii şi local în sud, sud-est şi centru. Cerul va fi variabil la senin, vântul slab şi moderat, iar în a doua parte a zilei şi noaptea cu totul izolat la munte şi în vestul ţãrii vor fi posibile manifestãri de instabilitate atmosfericã.

BUCURESTI. Vremea va deveni canicularã, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 36 de grade, iar cea minimã va fi 19…20 de grade, uşor mai scãzutã în zona periurbanã. Cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab pânã la moderat.

Citeşte şi: Prognoza METEO lunară. Temperaturi de foc în următoarele săptămâni

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valul de cãldurã va persista şi chiar se va intensifica, iar disconfortul termic va fi accentuat în majoritatea zonelor, astfel cã pe arii extinse indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 33 şi 40 de grade, dar şi cu valori mai scãzute, de 27..28 de grade în estul Transilvaniei, precum şi pe litoral şi în deltã, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade, mai scãzute în depresiuni şi mai ridicate în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, însã local vor fi manifestãri de instabilitate atmosfericã (intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii, descãrcãri electrice şi pe arii restrânse averse), în orele dupã-amiezii în zonele montane şi în nord-est, unde ploile pot avea caracter torenţial, iar seara şi noaptea posibil izolat şi în restul teritoriului, mai ales în extremitatea de vest.

BUCURESTI. Valul de cãldurã va persista şi se va intensifica, iar disconfortul termic va fi accentuat, cu indice temperaturã-umezealã (ITU) ce va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi; temperatura maximã se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimã va fi de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre searã, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Citeşte şi: Alertă meteo, vin zile de foc. Se schimbă clima, România va avea temperaturi de 50 de grade

 

Prognoza meteo DUMINICA

În majoritatea regiunilor, valorile termice vor fi mai scãzute decât în zilele anterioare, iar gradul de instabilitate atmosfericã va creşte; totuşi în sudul ţãrii vremea se va menţine canicularã, cu disconfort termic accentuat. La început în vest, în nord şi centru, în zonele montane şi submontane, apoi local şi în rest vor fi perioade cu înnorãri accentuate, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi condiţii de grindinã. În partea de sud-est a teritoriului, inclusiv pe litoral, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi mai redusã. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 36 de grade, local mai ridicate în sudul Olteniei şi al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 11 şi 21 de grade.

BUCURESTI. Vremea va fi în continuare canicularã, disconfortul termic accentuat, dar dupã-amiaza şi seara va creşte probabilitatea pentru manifestãri de instabilitate atmosfericã (înnorãri accentuate, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, averse). Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã va fi de 18…21 de grade.