Prognoza METEO lunară. Temperaturi de foc în următoarele săptămâni

Temperaturile vor fi în general mai mari decât cele normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată marţi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

19 iul. 2022, 12:49
Prognoza METEO lunară. Temperaturi de foc în următoarele săptămâni

Prognoza METEO  Săptămâna 18.07.2022 – 25.07.2022
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza METEO Săptămâna 25.07.2022 – 01.08.2022
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în sud vestul teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, anunţă ANM.

Săptămâna 01.08.2022 – 08.08.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales la munte.

Prognoza METEO Săptămâna 08.08.2022 – 15.08.2022
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

prognoza-4saptamani (30)

Prognoza METEO  Scenariul meteo pentru România: În Bărăgan va fi ca în Sahara, se va ajunge la 50 de grade C în vara lui 2050

În mai puțin de 30 de ani, în Bărăgan s-ar putea înregistra aceleași temperaturi ca în Sahara. Experții au făcut simulări, pornind de la tendințele actuale de încălzire a climei și au ajuns la concluzia că, în vara anului 2050, în România temperaturile ar putea urca până la 50 de grade Celsius.

Climatologul Roxana Bojariu a declarat la Digi24 că și prognozele pentru România arată accelerarea încălzirii globale.

„În România, până în 2050 recordul absolut de temperatură maximă, în jur de 50 grade Celsius, s-ar putea atinge în Bărăgan. Asta sugerează că e plauzibil după modele climatice, dar nu putem spune anul, ziua. Doar că e plauzibil ca recordul de 44,5 grade să fie doborât și să avem o temperatură record de 50 grade.

Este o limită la adaptare. Ne putem adapta, dar e o limită. Organismul consumă energie și își suprasolicită anumite mecanisme, sunt situații care ar putea duce la probleme de viață și de moarte. Putem să ne adaptăm, dar nu la orice temperatură. Acum, cu greu, dar putem face față. Să acționăm să nu ajungem la acele situații limită”, a spus climatologul.

Record: în Marea Britanie a fost cea mai călduroasă noapte din istorie

Marea Britanie a avut cea mai călduroasă noapte înregistrată vreodată, potrivit cifrelor provizorii, prezentate de BBC.

Alertă meteo, vin zile de foc. Se schimbă clima, România va avea temperaturi de 50 de grade

Se pare că Marea Britanie a avut în noaptea de luni spre marţi cea mai ridicată temperatură nocturnă înregistrată vreodată, cu o creştere de 2 grade Celsius faţă de cifra anterioară. O temperatură de 25,9 grade a fost înregistrată în Emley Moor, în West Yorkshire, potrivit cifrelor provizorii. Următoarele temperaturi cele mai ridicate au fost 25,8 grade în Kenley şi pe aeroportul din Jersey şi 24,5 grade la Aberporth în Ceredigion.

Cod roşu de căldură extremă, se anunţă recorduri de temperatură în Marea Britanie
Recordul anterior a fost de 23,9° grade. De asemenea, este posibil să fi fost doborât şi recordul galez pentru o temperatură nocturnă de 22,2 grade.

Cifrele sunt provizorii deoarece confirmarea oficială a autorităţilor este aşteptată să apară pe parcursul zilei. Recorduri ar putea să apară şi în ceea ce priveşte temperaturile diurne, aşa cum preconizează specialiştii.