Prognoza meteo 21 iulie. Vreme instabilă cu averse şi descărcări electrice, vijelii şi grindină. Când scăpăm de ploi

Prognoza meteo 21 iulie. Pentru ziua de miercuri, meteorologii anunţă ploi însoţite de descărcări electrice, vijelii şi grindină. Începând de joi, vremea redevine frumoasă în majoritatea regiunilor.

20 iul. 2021, 18:35
Prognoza meteo 21 iulie. Vreme instabilă cu averse şi descărcări electrice, vijelii şi grindină. Când scăpăm de ploi
Prognoza meteo 21 iulie. Vreme instabilă cu averse şi descărcări electrice, vijelii şi grindină. Când scăpăm de ploi

Prognoza meteo LA NOAPTE.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în prima parte a nopții în nordul, nord-estul și centrul țării, precum și în cea mai mare parte a zonei montane unde vor fi înnorări, averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu o probabilitate mai mare în Moldova. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar manifestări de instabilitate vor fi posibile pe arii mai restrânse. Temperaturile minime se vor situa în general între 13 și 23 de grade. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi AVERTIZARE METEO. COD GALBEN şi PORTOCALIU de ploi, grindină şi vijelii în aproape toată ţara

Vremea în București. Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi în general instabilă în nord-estul, centrul și sud-estul țării. În aceste zone, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp.

În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mici. Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, local cu viteze mai mari (rafale de peste 55…65 km/h) în Oltenia, Moldova, precum zona montană înaltă, în special a Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime, în general sub normele perioadei mai ales în jumătatea de nord a țării, se vor încadra între 19…20 de grade în nordul Moldovei și Maramureș și 31…32 de grade în sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

Vremea în București. Instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi după-amiaza, când se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină. Noaptea cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a perioadei, va fi în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Prognoza meteo JOI. Vremea va fi în general frumoasă, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, când pe arii restrânse în Carpații Orientali și Meridionali și izolat îndeosebi în nord, nord-est și centru vor fi ploi de scurtă durată și, posibil, descărcări electrice.

Citeşte şi PROGNOZA METEO lunară. Când şi unde e bine să mergeţi în concediu

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, iar ziua și în regiunile estice, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8…9 grade în depresiuni și 18…19 grade pe litoral.

Vremea în București. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo VINERI. Vremea se va menține în general frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, iar pe arii restrânse în zona de munte, se vor semnala ploi de scurtă durată și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări în est și sud-est. Temperaturile maxime se vor situa între 24 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiuni și 19…21 de grade pe litoral și în deltă.

Vremea în București. Valorile termice se vor menține în jurul mediei multianuale specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade, mai coborâte în zona periurbană.

Prognoza meteo SAMBATA. Vremea va fi local călduroasă în vestul, sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în orele amiezii, dar cu o probabilitate mai mare în zonele de munte și în sud-vest vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 26 și 31 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 și 21 de grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea în București va fi călduroasă cu o maximă termică de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele DUMINICA, LUNI, MARTI

În Țară: Valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în a doua parte a intervalului în vest și sud. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în zona montană.

Vremea în București va fi călduroasă, chiar caniculară spre finalul intervalului și se va menține frumoasă ca aspect.