Prognoza meteo 22 mai 2022. Meteorologii vin cu vești bune. Weekend cu temperaturi de vară în România

Vremea va fi frumoasă duminică, însă temperaturile termice vor fi puțin mai scăzute decât sâmbătă, anunță meteorologii Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 30 de grade.

21 mai 2022, 16:04
Prognoza meteo 22 mai 2022. Meteorologii vin cu vești bune. Weekend cu temperaturi de vară în România

Prognoza meteo 22 mai 2022. LA NOAPTE

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat ploi de scurtă durată în centrul, nord-estul țării și în extremitatea de sud-vest. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, în nordul Moldovei cu viteze de 50…60 km/h, iar temporar și pe arii restrânse și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, ușor mai scăzute în depresiuni

Prognoza meteo 22 mai 2022. BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 13 grade.

Prognoza meteo 22 mai 2022, DUMINICA, în țară

Vremea va fi în general frumoasă iar valorile termice, mai scăzute decât în ziua precedentă se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul, centrul, estul și sud-estul țării unde izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, dar temporar şi în celelalte zone, cu vitezele cele mai mari în nordul Moldovei, în general, de 60…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 30 de grade, iar cele minime, în general, între 4 și 14 grade.

Prognoza meteo 22 mai 2022. BUCUREȘTI

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în a doua parte a zilei și noaptea, însă probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo LUNI

Vremea va deveni răcoroasă în nord, în centru şi în nord-est, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor menține apropiate de mediile climatologice specifice acestei date. În jumătatea de est a ţării, vor fi înnorări temporare şi mai ales pe parcursul zilei, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopţii în extremitatea de vest a teritoriului unde cu totul izolat vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în regiunile estice și în extremitatea de sud-vest, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în nordul Moldovei şi 28 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 3 și 13 grade

BUCUREȘTI. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări mai ales după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

MARTI 

Vremea se va încălzi ușor în majoritatea zonelor însă gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. În vestul, sud[1]vestul și centrul ţării, îndeosebi în a doua parte a zilei și noaptea vor fi înnorări temporar accentuate și local averse, însoțite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Vor fi condiții pentru cantități de apă însemnate și căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat. Unele intensificări ale vântului vor fi şi în zona montană înaltă şi trecător în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral şi în deltă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 7 și 16 grade.

BUCUREȘTI. Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.