Prognoza meteo 23 august. Val de caniculă și disconfort termic ridicat în sudul României. Unde lovesc furtunile

Valul de caniculă va persista în România. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 37 de grade. Spre seară, ploile își fac apariția la munte si în nord.

22 aug. 2023, 16:19
Prognoza meteo 23 august. Val de caniculă și disconfort termic ridicat în sudul României. Unde lovesc furtunile

Prognoza meteo 23 august. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse și descărcări electrice în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor coborî spre 12…14 grade.

BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.

 

Prognoza meteo 23 august MIERCURI
Valul de căldură va persista în sud-vest, sud și în sud-est, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și grindină, dar și averse, ziua în nord, la munte, local în est, pe arii mai restrânse în centru și doar izolat în rest, iar seara și noaptea mai ales în partea centrală și în sud-est. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp. În rest, vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul a 38 de grade, iar minima va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, dar începând din orele serii va crește probabilitatea pentru înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse. În restul intervalului, vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: Noi avertizări cod portocaliu și galben de caniculă în România. Temperaturile vor depăși 40 de grade la umbră

 

Prognoza meteo 23 august JOI
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în Câmpia Română; disconfortul termic va fi local ridicat în regiunile vestice și sudice unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate, local averse și descărcări electrice, îndeosebi în sud, centru și la munte. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade.

BUCUREȘTI. Valorile termice, în scădere față de ziua anterioară, vor caracteriza o vreme călduroasă, dar disconfortul termic va fi în continuare ridicat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Îndeosebi ziua, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Citește și: Tupeul incredibil al beizadelei drogate! Tânărul se lăuda pe internet cu ce consuma. ”O să faceți foamea cu pateu toată viața”

 

Prognoza meteo 23 august VINERI
Vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, disconfortul termic va fi ridicat în sud-vest, sud și sud-est, iar în Câmpia Română și Câmpia de Vest local va fi caniculă; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 36 de grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și pe arii restrânse averse în a doua parte a zilei la munte și în Dobrogea și izolat în restul teritoriului, iar seara și noaptea în nord-vest; vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 14 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni (spre 10…11 grade în cele din Carpații Orientali), dar și ușor mai mari pe litoral.

BUCUREȘTI. Vremea va deveni din nou caniculară, cu o maximă termică de 35…36 de grade și disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări în a doua parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 21 de grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

 

Prognoza meteo 23 august SAMBATA
Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic se va accentua și pe arii relativ extinse va fi caniculă; temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 24 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat averse în a doua parte a zilei în zonele montane, iar dimineața și din nou în cursul nopții în extremitatea de vest-nord-vest a teritoriului unde vor fi și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

BUCUREȘTI. Canicula se va intensifica, astfel că în orele după-amiezii se vor atinge în jurul a 37 de grade, determinând disconfort accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade.