Prognoza meteo 23 decembrie. Vreme rece în toată ţara. Temperaturile vor scădea până la minus 19 grade în unele zone

Vremea se va menține rece, geroasă pe alocuri dimineața şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 3 grade.

22 dec. 2021, 17:42
Prognoza meteo 23 decembrie. Vreme rece în toată ţara. Temperaturile vor scădea până la minus 19 grade în unele zone

Prognoza meteo 23 decembrie. La noapte, vremea va fi rece, geroasă în nord și centru și pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile minime se vor situa între -19 grade în estul Transilvaniei și -5 grade pe litoral. Cerul va fi variabil în nordul, nord-estul țării și la munte unde doar pe spații mici vor fi fulguieli și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. În zonele joase vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -9…-7 grade, posibil mai coborâtă în zona periurbană.

Prognoza meteo 23 decembrie / JOI

Vremea se va menține rece, geroasă pe alocuri dimineața şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 3 grade, iar cele minime, în creștere semnificativă față de noaptea precedentă în jumătatea de vest, vor fi cuprinse între -14…-12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 0…2 grade în Banat. Ziua, cerul va fi variabil cu unele înnorări după orele amiezii în vestul teritoriului. Noaptea aria de nebulozitate se va extinde treptat, cuprinzând toate regiunile şi vor fi precipitaţii în general slabe, ninsori în Maramureș, local la munte și în Transilvania și izolat în Moldova și Dobrogea, iar în Crişana şi pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei acestea vor fi mixte și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în zona montană înaltă, dar temporar și pe spații mici și în vestul, centrul și estul teritoriului. Izolat va fi ceață, potrivit ANM.

București. Vremea se va menține rece. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopţii, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -7…-4 grade. Spre finalul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO oficială de Crăciun şi Revelion. Ninsori doar la munte!

Prognoza meteo VINERI

Vremea se va încălzi apreciabil în toată ţara, încălzire ce se va resimți în special la valorile nocturne, semnificativ mai ridicate față de nopțile precedente, totuşi în primele ore va fi încă rece, mai ales în jumătatea de est. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade. În vestul, centrul şi nordul teritoriului vor fi înnorări şi pe arii relativ extinse precipitaţii, local moderate cantitativ -mixte la început, apoi predominant ploi. La munte, la altitudini mari va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. În restul zonei montane, treptat, vor fi mai ales ploi şi lapoviţă. În sud și în est cerul va parțial noros şi doar cu totul izolat vor fi posibile precipitaţii trecătoare- fulguieli sau lapoviţă la începutul zilei şi ploi în orele serii. Pe alocuri în nord-vest, în centru şi la munte şi pe spații mici în celelalte zone se va depune polei. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, dar local și temporar. Izolat se va forma ceață.

București. Vremea va intra într-un proces de încălzire ce se va resimţi în special la valorile nocturne, semnificativ mai ridicate faţă de nopţile precedente. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi: O nouă zi liberă pentru această categorie de români. Legea se va aplica din 2023!

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, astfel că, în aproape toate zonele, se vor înregistra valori termice cu mult peste cele normale în ultima decadă a lunii decembrie; cele maxime se vor încadra între 2…3 grade în nordul Moldovei şi 14 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade. Cerul va avea înnorări în vest, în centru şi în nord unde vor fi precipitaţii local moderat cantitativ; vor fi mai ales ploi, iar în nordul Moldovei, îndeosebi noaptea, ninsori şi lapoviţă. În zonele montane, în special în Carpaţii Orientali, la peste 1600 m vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare şi lapoviţă, iar la altitudini mai mici vor predomina ploile. Pe suprafeţe restrânse vor fi depuneri de polei. În sud şi în sud-est, cerul va fi variabil, local cu nori joşi în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi trecător şi în centru şi sud-est. Pe spaţii mici se va forma ceață.

București. Vremea va continua să se încălzească, valorile termice urmând a se situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadă a lunii decembrie. Astfel, maxima va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Cerul va fi variabil, iar la sfârşitul nopţii se vor forma nori joşi şi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi în general închisă, dar se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în majoritatea regiunilor; excepţie va face Moldova unde vor fi valori termice apropiate de cele normale. Cerul va avea înnorări local persistente; în regiunile intracarpatice va ploua, iar în nordul şi centrul Moldovei şi în zona montană înaltă vor fi ninsori şi lapoviţă ziua, apoi şi ploi, favorizând depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 12 grade, mai scăzute în Moldova, unde se vor înregistra 0…3 grade; minimele termice vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade. Cu precădere noaptea, local în sud, în sud-est şi în centru şi pe areale mai mici în celelalte regiuni se va semnala ceață, asociată izolat cu burniţă.

București. Vremea va fi în general închisă, dar valorile termice se vor menţine peste cele normale în această perioadă din an. La începutul zilei, dar mai ales noaptea vor fi nori joşi şi ceaţă, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Vântul va sufla slab.