PROGNOZA METEO 23 iunie. Ne aşteaptă zile de foc, de miercuri temperaturile urcă până la 39 de grade Celsius

Vremea se încălzeşte accentuat, iar miercuri şi joi vom avea maxime de 39 de grade Celsius în vestul şi sud-vestul ţării. Şi în Bucureşti va fi caniculă, cu maximă de 35-36 de grade vineri şi sâmbără.

22 iun. 2021, 21:34
PROGNOZA METEO 23 iunie. Ne aşteaptă zile de foc, de miercuri temperaturile urcă până la 39 de grade Celsius

PROGNOZA METEO 23 iunie. Miercuri, vremea va fi călduroasă și cu disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a țării. În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, vestul și nord-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat (indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități). Cerul va fi variabil, însă mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse torențiale și frecvente descărcări electrice, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și munte. Pe arii restrânse vor fi vijelii și căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra de la 23…25 de grade pe litoral și până la 37…39 de grade în vest şi sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 14 şi 24 de grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Şi la București, miercuri, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări, averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină va fi ridicată. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Joi, în jumătatea vestică a țării vremea se va menține caniculară, disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat, iar valorile termice diurne se vor situa, în general, între 37 și 39 de grade. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic ridicat mai ales după-amiaza, când se vor înregistra maxime termice cuprinse între 29 și 34 de grade, cu valori ușor mai scăzute pe litoral unde vor fi 26…28 de grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin în prima parte a zilei, apoi instabilitatea atmosferică va fi în creștere, iar după-amiaza și în prima parte a nopții, local în regiunile estice, sud-estice, la deal și munte și pe arii mai restrânse în rest, vor fi înnorări accentuate, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 25 de grade, cu valori mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse îndeosebi în regiunile sud-estice se va semnala ceață.

La București, joi, vremea va fi călduroasă, posibil caniculară la amiază în centrul orașului și cu disconfort ridicat (indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități). Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și seara probabilitatea pentru averse, posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină se va menține ridicată. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea va fi caniculară în majoritatea zonelor țării, cu disconfort termic accentuat și valori termice maxime cuprinse, în general, între 32 și 37 de grade. Cerul va fi variabil la începutul intervalului, dar începând cu orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin înnorări accentuate, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii în toate zonele de munte și deal și local în celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 24 de grade.

Citeşte şi AVERTIZARE METEO de CANICULĂ în toată ţara până vineri. A fost emis cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină. HARTA zonelor vizate

Şi la București, vineri, vremea va fi caniculară, cu o maximă termică de 35…36 de grade și disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara, probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi în creștere. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

Sâmbătă, în majoritatea zonelor țării, valorile termice vor fi în scădere, însă vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în regiunile sudice, iar local disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, dar în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse în restul teritoriului, începând din orele amiezii, instabilitatea atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin înnorări accentuate, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 35 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

La București, sâmbătă, vremea va fi în continuare caniculară, cu o maximă termică de 34…35 de grade, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Cerul va fi variabil, dar începând din orele amiezii, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va crește semnificativ. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO. De duminică, valorile termice vor marca o scădere, dar vremea va fi călduroasă mai ales în regiunile vestice și sudice. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată îndeosebi în timpul după-amiezilor, când în majoritatea zonelor, vor fi averse torențiale, însoțite de vijelii și grindină.

Şi la Bucureşti, de duminică, valorile termice vor fi în scădere ușoară, dar vremea va fi călduroasă pe tot parcursul intervalului. Îndeosebi în orele după-amiezilor, probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi ridicată, transmite ANM.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vreme caniculară până pe 4 iulie. Sunt aşteptate temperaturi de 38 de grade