PROGNOZA METEO 23 iunie. Vin zilele de foc, temperaturi de 40 de grade în toată ţara

În următoarele zile temperaturile vor ajunge constant la 40 de grade în majoritatea zonelor ţării. Disconfortul termic se va menţine inclusiv noapte.

22 iul. 2022, 18:24
PROGNOZA METEO 23 iunie. Vin zilele de foc, temperaturi de 40 de grade în toată ţara

PROGNOZA METEO 23 iunie. Sâmbătă, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi accentuat în majoritatea regiunilor și pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 şi 40 de grade, dar și cu valori mai scăzute, de 28…30 de grade pe litoral şi în deltă, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiuni şi mai ridicate în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în orele amiezii, îndeosebi în zona de munte, unde pe arii relativ restrânse vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină, dar și averse și descărcări electrice. Astfel de fenomene vor fi posibile, seara şi noaptea, izolat în regiunile nordice.

La Bucureşti, sâmbătă, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi; temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică, valul de căldură va fi persistent îndeosebi în regiunile sudice, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. După orele amiezii, în jumătatea de nord a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Vor fi înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului, vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 40 de grade, posibil mai ridicate în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime între 11 şi 22 de grade.

La Bucureşti, duminică, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice (intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice, averse). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade.

Citeşte şi Alertă meteo COD PORTOCALIU. Canicula se extinde, vor fi temperaturi de până la 41 de grade la umbră. Prognoza meteo actualizată

PROGNOZA METEO. Luni, deşi valorile termice vor scădea faţă de zilele anterioare şi în sudul ţării, vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, pe alocuri caniculară în sud-vest şi în sudul extrem, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare în Muntenia şi în sud-estul Transilvaniei (inclusiv zona montană aferentă), precum şi în Dobrogea unde, cu precădere în prima parte a zilei, pe spaţii mici vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări în est, sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, mai coborâte în depresiuni, până spre 6…7 grade în cele din Carpaţii Orientali.

Luni, la Bucureşti, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, deşi valorile termice vor scădea faţă de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi condiţii pentru ploi de scurtă durată în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Marţi, vremea va deveni călduroasă în toată ţara, cu disconfort termic în creştere, iar canicula va fi în extindere şi în intensificare în jumătatea de sud-vest. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare seara şi noaptea în vestul şi în nordul teritoriului unde pe alocuri vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (intensificări ale vântului, izolat chiar vijelii, averse şi posibil descărcări electrice). Unele intensificări ale vântului vor fi pe timpul zilei şi în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 8…10 grade.

În Bucureşti, marţi, canicula se va intensifica din nou, iar disconfortul va fi accentuat. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maxima se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade.

Citeşte şi Cupola de foc se întinde peste toată România. Aer irespirabil, disconfort termic accentuat. Elena Mateescu: „Duminică, vom anunţa un nou Cod Portocaliu”