Prognoza meteo 23 mai. Temperaturi de vară, dar și ploi torențiale, grindină și vijelii

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Vor fi și ploi, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, local în Banat, Crișana, Oltenia, Dobrogea, estul Munteniei, la munte și izolat în celelalte regiuni. Vor fi condiții de grindină și vijelii.

22 mai 2023, 16:26
Prognoza meteo 23 mai. Temperaturi de vară, dar și ploi torențiale, grindină și vijelii

Prognoza meteo 23 mai. La noapte, cerul va fi variabil, iar în special în primele ore ale intervalului vor fi înnorări, averse și descărcări electrice, pe suprafețe mici în Banat, Crișana, Oltenia, la munte și cu totul izolat posibil în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între 6 și 16 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre 1 grad. Izolat va fi ceață.

București. Cerul va fi variabil la începutul intervalului, apoi senin. Vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 10…13 grade.

Citește și: Prognoza meteo. Minivacanţă călduroasă, vreme de tricou de Ziua Copilului şi Rusalii 2023

 

Prognoza meteo 23 mai MARTI

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, local în Banat, Crișana, Oltenia, Dobrogea, estul Munteniei, la munte și izolat în celelalte regiuni. Vor fi condiții de grindină și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 2 grade. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață.

București. Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o temperatură maximă de 27…28 de grade și o minimă de 11…14 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: Avertizare de furtuni pentru aproape jumătate de țară. ANM a emis cod galben de ploi torețiale, vijelii și grindină

 

Prognoza meteo MIERCURI
Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu intervale în care va avea înnorări accentuate și se vor semnala averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în special după-amiaza și seara, în Banat, Crișana, Dobrogea, la munte și pe alocuri în celelalte regiuni. Vor fi condiții pentru grindină și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 16 grade, mai scăzute, spre 5 grade, în depresiunile intramontane. Izolat se va semnala ceață.

București. Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată, astfel că maxima temperaturii aerului se va situa în jurul a 28 de grade, iar temperatura minimă va fi de 12…15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo JOI
Vremea va fi caldă, dar și în general instabilă. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în reigunile vestice, sudice, estice, la munte și pe arii restrânse și la intensitate mai mică în rest. Izolat vor fi vijelii și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 29 de grade, iar cele mine între 7 și 16 grade. Izolat va fi ceață.

București. Vremea va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, dar vor fi și perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în a doua parte a zilei și noaptea. Temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va rămâne caldă, dar și în general instabilă. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și seara vor fi intervale de timp cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în jumătatea de sud a teritoriului, la munte și pe suprafețe mici în celelalte regiuni. Izolat vor fi vijelii și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade, iar cele minime, în general, între 7 și 16 grade. Izolat se va forma ceață.

București. Vremea se va menține în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade și minima de 13…15 grade.