Prognoza meteo 23 martie 2024. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal

Vremea va fi în general frumoasă pe parcursul zilei și va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată.

22 mart. 2024, 15:48
Prognoza meteo 23 martie 2024. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal

Prognoza meteo 23 martie 2024, la noapte, în țară

Cerul va avea înnorări temporare în vest, centru și nord, unde izolat vor fi posibile ploi slabe, iar în restul zonelor va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7 grade în Dealurile de Vest. Spre sfârșitul intervalului, izolat va fi ceață, iar pe alocuri în centrul, sudul și estul țării se va produce brumă.

Prognoza meteo 23 martie 2024, la noapte, în București

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 0…3 grade. Vor fi condiții de ceață și brumă.

Prognoza meteo 23 martie 2024, sâmbătă, în țară

Vremea va fi în general frumoasă pe parcursul zilei și va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată. Vor fi înnorări temporare în vest, centru și nord, precum și la munte, unde mai ales seara și noaptea va ploua în Banat, Crișana, Maramureș și izolat în Transilvania și nordul Moldovei. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, dar în prima parte a intervalului și în sud-est, apoi în vest, nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -2 grade, unde se va forma brumă. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață.

Citește și Elena Mateescu, directoarea ANM, anunță că ninsorile continuă. Când scăpăm de vremea rea

Prognoza meteo 23 martie 2024, sâmbătă, în București

Vremea va fi frumoasă și va deveni mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 3…5 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească, spre 1 grad.

Prognoza meteo 23 martie 2024, duminică, în țară

În vestul, centrul și nordul țării valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa în jurul celor specifice datei și, mai ales ziua, nebulozitatea va fi în general persistentă și temporar va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, local în Oltenia, Moldova și izolat în Muntenia. În restul teritoriului vremea va deveni deosebit de caldă, cerul va fi variabil ziua și noros noaptea, când va ploua în Oltenia, Muntenia, jumătatea sud-estică a Transilvaniei, sudul Moldovei și local în Dobrogea. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp. La munte vor fi precipitații mixte în prima parte a intervalului, apoi vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpații Meridionali și de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă și va fi viscol, iar noaptea în Transilvania vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze mai mari în nord-est, centru și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade. Izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo 23 martie 2024, duminică, în București

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea când vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Citește și Meteorologii anunță alternanțe termice periculoase. După ger, termometrele vor indica până la 26 de grade, apoi temperaturile scad iar