Prognoza meteo 23 noiembrie 2023. Vin ninsorile la munte, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Pe parcursul zilei nebulozitatea va fi mai persistentă în sud-vest și centru, dar numai izolat vor mai fi ploi slabe sau burniță, iar în zona de munte, trecător fulguieli, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi temporar noros.

22 nov. 2023, 16:54
Prognoza meteo 23 noiembrie 2023. Vin ninsorile la munte, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros

Prognoza meteo 23 noiembrie 2023, la noapte, în țară

Nebulozitatea va persista în sud-vestul, sudul și parțial în centrul și estul teritoriului, iar în rest cerul va fi variabil. Va mai ploua slab în Oltenia, pe arii restrânse în Muntenia, Dobrogea și în sudul Banatului, iar în Moldova și Transilvania, cu totul izolat vor fi burnițe sau fulguieli și condiții de polei. În Carpații Orientali și în Carpații Meridionali izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări sud-est și în zona montană înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -5 și 5 grade. Se va forma ceață, pe alocuri în centru și nord-vest și izolat în rest.

Citește și Şefa ANM anunţă urgia! Vreme extremă în România: cât de mult scad temperaturile la finalul săptămânii

Prognoza meteo 23 noiembrie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi mai mult noros, iar trecător va mai ploua slab. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de 35…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 2….3 grade.

Prognoza meteo 23 noiembrie 2023, joi, în țară

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Pe parcursul zilei nebulozitatea va fi mai persistentă în sud-vest și centru, dar numai izolat vor mai fi ploi slabe sau burniță, iar în zona de munte, trecător fulguieli, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Noaptea cerul va fi variabil, cu înnorări în nord-vest și nord, unde mai ales spre sfârșitul intervalului vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, iar în nordul Carpaților Orientali va ninge. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Vântul se va intensifica la munte și, mai ales în Carpații Orientali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 80…100 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat, cu intensificări pe arii restrânse în nord-vest, centru și sud-est, în general cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, iar cele minime în general între -5 și 5 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane. Îndeosebi dimineața pe alocuri se va semnala ceață.

Citește și Val de ninsori abundente și viscol în următoarele zile. Elena Mateescu, directorul ANM: ”În weekend este posibil să consemnăm lapoviță și ninsoare nu numai în zona montană înaltă, ci și în zonele mai joase de relief”

Prognoza meteo 23 noiembrie 2023, joi, în București

Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Prognoza meteo 24 noiembrie 2023, vineri, în țară

Vremea se va încălzi în sud și est, unde va deveni caldă pentru această dată, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent și în general apropiate de normalul climatologic al datei. Temporar vor fi precipitații, pe parcursul zilei, predominant sub formă de ploaie, local în vest, nord și centru, iar din orele serii aria ploilor va cuprinde treptat jumătatea sudică a teritoriului, unde pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. În zona de munte treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales ziua la munte, unde pe creste vor fi rafale de peste 70…90 km/h și pe alocuri în rest, dar la viteze mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 16…17 grade în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 6 grade. Izolat va fi ceață.

Prognoza meteo 24 noiembrie 2023, vineri, în București

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade. Cerul va fi variabil la începutul zilei, apoi se va înnora treptat, iar din orele serii temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat ziua cu viteze de 35…45 km/h, apoi va slăbi în intensitate.