Prognoza meteo 24 aprilie. Vreme deosebit de caldă în prima zi de Paşte

Prognoza meteo 24 aprilie. Vremea se va încălzi în toate regiunile și va deveni local deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii aprilie. Vor mai fi şi ploi de scurtă durată, începând cu a doua parte a zilei, iar zolat se va forma ceaţă.

23 apr. 2022, 15:38
Prognoza meteo 24 aprilie. Vreme deosebit de caldă în prima zi de Paşte
Prognoza meteo 24 aprilie

Prognoza meteo 24 aprilie. Cerul va fi variabil, în prima parte a zilei, în zonele de munte izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată, dar începând din orele după-amiezii, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și pe arii mai restrânse în Oltenia, nord-vestul Munteniei și nordul Moldovei, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, averse și descărcări electrice.

Prognoza meteo 24 aprilie

Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 26 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

Citeşte şi: Un meteorit interstelar s-a ciocnit de Pământ. Armata SUA a confirmat evenimentul astronomic spectaculos

Cum va fi vremea luni

În ţară, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei în regiunile intracarpatice şi pe litoral şi vor fi mai ridicate decât mediile multianuale în celelalte zone.

Temporar înnorările vor fi accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii relativ extinse în vest, în nord şi în centru, în zonele de deal şi de munte şi pe alocuri în restul teritoriului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în deltă și 27 de grade în Muntenia şi sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade. Izolat se va forma ceaţă.

În Bucureşti, vremea se va menține deosebit de caldă. În orele după-amiezii și ale serii vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice – înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. În rest, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

Cum va fi vremea marţi

În ţară, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării și ușor instabilă. Cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara, local în zonele montane şi submontane, în centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice -înnorări temporar accentuate, averse și pe alocuri descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte și în sud-est, dar posibil și de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.

Cum va fi vremea miercuri

În ţară, vremea se va menține caldă și va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, iar din orele amiezii și pe parcursul nopții, în jumătatea de nord-vest a țării și local în rest vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice -înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est, dar posibil și de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade.

În Bucureşti, vremea va rămâne mai caldă decât normalul perioadei. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere după orele serii. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.


loading...
Partenerii noștri