Prognoza meteo 24 ianuarie. Vreme geroasă şi ninsori viscolite la început de săptămână, inclusiv la Bucureşti

Vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața local în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 3 grade. Temporar va ninge, în special seara și noaptea, în Dobrogea, local în Moldova, în Muntenia, în Carpații de Curbură și izolat în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul zilei. Şi în Capitală, termometrele nu vor indica mai multe de 0 grade la prânz, iar spre seară sunt aşteptate di nou ninsori.

23 ian. 2022, 16:49
Prognoza meteo 24 ianuarie. Vreme geroasă şi ninsori viscolite la început de săptămână, inclusiv la Bucureşti

Prognoza meteo 24 ianuarie. La noapte, în cea mai mare parte a țării vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, iar pe arii extinse în regiunile intracarpatice și local în zona deluroasă din restul teritoriului, va fi ger. Cerul va fi acoperit în est, temporar noros în sud, precum și în zona montană și submontană și mai mult senin în rest. Va ninge în Carpații Meridionali, Orientali, local în Moldova și Bărăgan și doar izolat în restul zonei montane, al Munteniei, în Oltenia și în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Orientali și Meridionali, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h și ninsoarea va fi viscolită, precum și în Moldova, nord-estul Munteniei și Dobrogea, unde, pe alocuri, vor fi viteze de peste 40…50 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -16 și -4 grade, mai scăzute în zonele depresionare.

BUCUREȘTI Vremea va fi rece. Temporar cerul va avea înnorări și vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 30 km/h. Temperatura minimă va fi de -6…-5 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -9 grade.

Citeşte şi: Ninsori viscolite în zonele montane. Aglomeraţie pe Valea Prahovei, maşinile circulă în coloană

Prognoza meteo 24 ianuarie

Luni, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața local în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase, iar noaptea pe arii extinse în vest, nord, nord-est, centru, la deal și pe suprafețe mici în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime între -18 și -4 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud și în est. Temporar va ninge, în special seara și noaptea, în Dobrogea, local în Moldova, în Muntenia, în Carpații de Curbură și izolat în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul zilei, în regiunile estice, sud-estice, unde rafalele vor depăși local 50…55 km/h, dar și în Carpații Meridionali și de Curbură, cu precădere pe creste, unde vitezele vor fi mai mari de 70…80 km/h și zăpada spulberată, potrivit ANM.

BUCUREȘTI Vremea va fi rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora și trecător va ninge. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, cu viteze la rafală până în jurul a 30 km/h, apoi în general slab.

Citeşte şi: Trei copii au căzut într-un lac îngheţat din Braşov după ce s-au plimbat cu bicicleta pe gheaţă. UPDATE: Un băiat de 14 ani a murit

Prognoza meteo MARTI

Vremea se va menține mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, geroasă la începutul zilei cu precădere în nord, în nord-est, în centru şi în vest, iar noaptea local în centru, în zonele deluroase din sud și izolat în rest. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, mai ales seara și noaptea, local în nord, în centru, în est și în sud-est și doar cu totul izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 3 grade, iar cele minime între -12 grade în estul Transilvaniei și -1 grad în Moldova. Izolat va fi ceaţă cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI Vremea se va menține rece. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -8 grade.

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea se va încălzi, iar valorile termice se vor apropia de cele specifice datei. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime în general între -8 și -1 grad. Cerul va fi variabil în Oltenia şi în jumătatea de vest a Munteniei, iar în restul teritoriului înnorările vor persista în mare parte din interval şi pe arii relativ extinse vor fi ninsori slabe, trecătoare. În Moldova, Dobrogea și extremitatea de vest a Banatului și Crișanei, se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviță și ploaie ce vor putea favoriza formarea de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari cu precădere în Carpații Meridionali şi de Curbură, viscolind ninsoarea și pe arii restrânse și la viteze mai mici în nord-estul teritoriului și în extremitatea de sud-sud-vest. Pe suprafețe mici se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -6…-3 grade. Cerul va avea înnorări ziua și se va însenina noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo JOI

Vremea va continua să se încălzească. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între – 5 și 2 grade. În vestul, nordul, centrul țării și la munte, cerul va fi mai mult noros și cu precădere seara și noaptea, pe arii relativ extinse vor fi precipitații – mixte în Banat, Crișana și predominant ninsori în rest. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile izolate. Pe suprafețe mici se va forma polei. Vântul se va intensifica treptat la munte, mai ales la altitudini mari, unde va fi tare și va viscoli ninsoarea, dar local și la viteze mai mici și în sud-vest, nord și centru. Pe alocuri se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va continua să se încălzească. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab și moderat. În cursul nopţii vor fi condiţii de ceaţă.