Trei copii au căzut într-un lac îngheţat din Braşov după ce s-au plimbat cu bicicleta pe gheaţă. UPDATE: Un băiat de 14 ani a murit

Este alertă într-o localitate din județul Brașov după ce trei copii au căzut într-un lac înghețat. Doi dintre ei au reuşit să iasă singuri. Al treilea a fost scos de scafandri şi resuscitat.

22 ian. 2022, 16:41
Trei copii au căzut într-un lac îngheţat din Braşov după ce s-au plimbat cu bicicleta pe gheaţă. UPDATE: Un băiat de 14 ani a murit

Autorităţile braşovene au intervenit sâmbătă după-amiază, pentru salvarea unui adolescenţi care a căzut în apa unui lac îngheţat din localitatea Dumbrăviţa. Cei patru copii se plimbau cu bicicletele pe lacul îngheţat, dar sub greutatea lor apa s-a spart, iar trei dintre ei au căzut în apă. Doi dintre copii au reuşit să se salveze şi să iasă din lac.

Alerta a fost dată în jurul ore 14.30 la numărul de urgenţă 112. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, pompieri și scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, precum și echipaje SMURD.

Citeşte şi: Prognoza meteo 23 ianuarie. Vreme geroasă cu ninsori şi viscol în mare parte din ţară

Unul dintre cei doi care au reuşit să iasă din lac a fost consultat la faţa locului de către cadrele medicale, iar al doilea a fost transportat la spital.

„La faţa locului s-au deplasat, de îndată, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Feldioara, pompieri şi scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, precum şi echipaje SMURD.

Din primele cercetări efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că 4 persoane, toate în vârstă de 14 ani, se aflau cu bicicletele pe suprafaţa îngheţată a unui lac din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Braşov, iar ca urmare a ruperii gheţii, 3 dintre acestea au căzut în lac”, a anunţat ISU.

Citeşte şi: Val de accidente în minivacanţa de Ziua Unirii Principatelor Române. Sunt zeci de victime

Salvatorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov l-au scos pe cel care nu a reuşit să iasă singur din apă. El a fost resuscitat şi dus cu ambulanţa la spital.

Din păcate, copilul de 14 ani resuscitat nu a supravieţuit.


loading...
Partenerii noștri