Prognoza meteo 24 iulie. Cupola de foc se extinde, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat

Cerul va fi variabil în zona deluroasã din sud şi în regiunile estice şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8...10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 21...22 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiţii de ceaţã, mai ales în depresiuni şi în sud-est.
Filip Stan
23 iul. 2023, 14:11
Prognoza meteo 24 iulie. Cupola de foc se extinde, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat

Prognoza meteo LUNI

TARA
Valul de cãldurã se va extinde în vestul, sudul şi parţial în estul ţãrii, unde va fi caniculã, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 15 şi 25 de grade, mai scãzute în zonele depresionare pânã în jurul a 10 grade. Cerul va fi mai mult senin, dar mai ales noaptea în nord-vestul, nordul şi pe arii restrânse în centrul teritoriului vor fi înnorãri temporare, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii, descãrcãri electrice şi averse. Izolat vor fi condiţii de grindinã, iar cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp. Noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţã, mai ales în depresiuni şi în sud-est.

Citește și: Se anunță o săptămână fierbinte în România. Se reîntorc furtunile violente, dar și temperaturile sufocante. Directorul ANM, Elena Mateescu: De marți valul de căldură se va intensifica

BUCURESTI
Vremea va deveni canicularã, cu disconfortul termic în creştere şi un indice temperaturã-umezealã (ITU) ce va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi mai mult senin, trecãtor cu unele înnorãri dupã-amiaza. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimã va fi de 18…21 de grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo MARTI

TARA
Valul de cãldurã va continuã sã se intensifice. Va fi caniculã în toate zonele de câmpie şi de podiş, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi, chiar semnificativ în sudul Crişanei, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în jumãtatea sudicã a Moldovei, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor situa între 30 şi 41 de grade, cu valori uşor mai scãzute pe litoral şi în deltã, iar cele minime se vor situa în general între 13 şi 24 de grade. Cerul va fi variabil, dar în vestul, nordul, nord-estul şi centrul teritoriului, gradul de instabilitate se va accentua treptat din orele amiezii şi vor fi perioade cu înnorãri accentuate, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, pe alocuri vijelii puternice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã de peste 25…35 l/mp. În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat spre searã şi la începutul nopţii.
BUCURESTI
Valul de cãldurã se va intensifica. Va fi caniculã, disconfortul termic deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi cu mult pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã se va situa în jurul a 40 de grade, iar cea minimã va fi de 20…23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Valul de cãldurã va persista la intensitate mare în sudul, estul şi parţial în centrul ţãrii, unde vremea va fi canicularã cu disconfort termic deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 31 şi 40 de grade. În celelalte regiuni vremea se va rãci accentuat, iar valorile termice diurne se vor situa în mare lor majoritate între 23 şi 30 de grade. Instabilitatea atmosfericã va fi pronunţatã în toatã ţara. În Banat, Crişana, Maramureş şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, vor fi intervale cu înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi pe alocuri vijelii. În regiunile extracarpatice, în special seara şi noaptea vor fi vijelii puternice şi frecvente descãrcãri electrice şi doar pe arii restrânse averse. Pe alocuri va cãdea grindinã, iar cantitãţile de apã vor fi însemnate (în intervale scurte de timp sau prin acumulare peste 25…35 l/mp). Temperaturile minime, mai scãzute faţã de nopţile precedente în toate regiunile, se vor situa în mare lor majoritate între 10 şi 22 de grade.

Zile toride în România. ANM anunță cel mai puternic val de caniculă din această vară. Vor fi chiar și 44 de grade în România

BUCURESTI
Valul de cãldurã se va intensifica. Va fi caniculã, disconfortul termic deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi cu mult pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã se va situa în jurul a 40 de grade, iar cea minimã va fi de 20…23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea se va rãci semnificativ şi în regiunile sudice, centrale şi estice, astfel la nivelul întregii ţãri temperaturile maxime se vor situa în general între 20 şi 29 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade, cu valori uşor mai scãzute în depresiunile intramontane. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în centrul, estul şi sud-estul ţãrii, unde pe parcursul zilei, local vor mai fi averse şi trecãtor descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în estul, sud-estul şi sud-vestul teritoriului. Spre sfârşitul intervalului izolat se va forma ceaţã îndeosebi în zonele depresionare.
BUCURESTI
Vremea se va rãci semnificativ faţã de zilele precedente, astfel temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar minima va fi de 13…15 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului, iar seara şi noaptea, cerul va fi variabil.

Prognoza meteo VINERI, SAMBATA, DUMINICA

TARA
Tendinţa va fi de uşoarã încãlzire de la o zi la alta, astfel cã vremea va fi cãlduroasã îndeosebi în zonele de câmpie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicatã în a doua jumãtatea a intervalului în vestul, nordul şi centrul teritoriului.
BUCURESTI
Temperatura va fi în creştere de la o zi la alta, astfel vremea va deveni cãlduroasã. Probabilitatea de ploaie va fi redusã.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Locul de muncă unde poți câștiga lejer 7.000 de lei pe lună. Zeci de posturi sunt disponibile în România, în mai multe orașe
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii din străinătate. Documentul care trebuie depus la ANAF neapărat
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! O mare companie face angajări!
Adevarul
Atacuri dure ale lui Edgodan la adresa Israelului: „O amenințare pentru întreaga umanitate”. Netanyahu, un „vampir”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Theo Rose și Anghel Damian trec printr-o perioadă dificilă din viața lor. Ce s-a întâmplat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Ultimele imagini cu micuța Raisa în viață. Ce au surprins camerele de supraveghere pe 27 mai 2024
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A fost găsită o grenadă acasă la părinții Andreei Tonciu! Mama vedetei a făcut dezvăluiri, în exclusivitate, la „Follow us!”: „Este șocul vieții noastre”
Capital.ro
Rusia va ATACA România? S-a anunțat în seara aceasta: Și-ar dori
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'