PROGNOZA METEO 24 iunie. Temperaturi de 30 de grade, dar pericolul ploilor pândeşte în fiecare după-amiază

În următoarele zile temeperaturile se vor situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, dar instabilitatea atmosferică se va menţine ridicată, mai ales după-amiaza.

23 iun. 2022, 22:43
PROGNOZA METEO 24 iunie. Temperaturi de 30 de grade, dar pericolul ploilor pândeşte în fiecare după-amiază

PROGNOZA METEO 24 iunie. Vineri, vremea va fi călduroasă în vestul și sudul țării, iar în rest se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în jumătatea de nord-est a teritoriului, unde pe alocuri, cu precădere la munte, vor fi averse slabe, iar spre sfârșitul intervalului, cu totul izolat și în extremitatea vestică. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 20 grade, mai scăzute în depresiuni.

La Bucureşti, vineri, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales la începutul intervalului, dar probabilitate de ploaie redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.

Sâmbătă, valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, astfel încât vor caracteriza o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și la începutul nopții, când se vor semnala averse local în sud-vest, unde vor fi însoțite și de descărcări electrice și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 10 și 20 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

La București, sâmbătă, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și probabilitate mai ridicată pentru averse după orele amiezii. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Citeşte şi Meteorologii au emis mai multe avertizări cod roșu de caniculă și furtuni în Europa. Care sunt țările vizate

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi călduroasă, cu precădere în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și averse însoțite de descărcări electrice, local în sud-vest și est și pe alocuri în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată, mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

La Bucureşti, duminică, cerul va fi variabil, cu înnorări și probabilitate mai ridicată pentru averse în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior, astfel că temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

Luni, vremea se va menține călduroasă în jumătatea de vest a țării și se va răci ușor în rest. Cerul va fi variabil, cu probabilitate mai ridicată pentru înnorări, averse și descărcări electrice în zonele de deal și munte, precum și în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare local în Moldova, Dobrogea și Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

Luni, la București, vremea se va răci ușor față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări și probabilitate ridicată pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade, transmite ANM.

Citeşte şi „Zăpada sângerie” anunţă dezastrul. Efectele sunt ireversibile


loading...
Partenerii noștri