Prognoza meteo 24 martie 2024. Va fi foarte cald, 22 de grade în București. Noaptea se anunță ploi, cu tunete și fulgere

Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã în vestul, nordul şi centrul ţãrii, unde valorile termice se vor situa în general sub normele perioadei, iar în restul teritoriului va fi în continuare mult mai cald decât în mod obişnuit la aceastã datã. În București va fi foarte cald.

23 mart. 2024, 16:27
Prognoza meteo 24 martie 2024. Va fi foarte cald, 22 de grade în București. Noaptea se anunță ploi, cu tunete și fulgere

LA NOAPTE

TARA
Cerul va avea înnorãri temporare în vest, centru şi nord, precum şi la munte şi va ploua local în Banat, Crişana şi Maramureş şi pe arii restrânse în Transilvania şi nordul Moldovei. Cu precãdere în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, la altitudini mari vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane, precum şi în vestul şi nord-vestul ţãrii. Temperaturile minime, peste mediile multianuale specifice perioadei, se vor încadra între -2 şi 10 grade. Izolat în estul Transilvaniei se va forma brumã.

BUCURESTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 2…5 grade.

DUMINICA

TARA
Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã în vestul, nordul şi centrul ţãrii, unde valorile termice se vor situa în general sub normele perioadei, iar în restul teritoriului va fi în continuare mult mai cald decât în mod obişnuit la aceastã datã. Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua pe parcursul zilei în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania, în cea mai mare parte a Olteniei şi Moldovei şi în vestul şi nordul Munteniei, iar noaptea în jumãtatea de sud-est a Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte, în sudul şi centrul Moldovei, în Oltenia şi Muntenia şi în cea mai mare parte a Dobrogei va ploua. La munte, pe parcursul zilei vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, unde se va depune strat de zãpadã. Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descãrcãri electrice, iar pe alocuri în sudul ţãrii şi în zona montanã se vor înregistra cantitãţi de apã de 15…25 l/mp. Vântul va avea intensficãri local şi temporar cu viteze în general de 45…55 km/h în sud, centru şi est, iar în zona montanã înaltã, mai ales noaptea, rafalele vor depãşi 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar minimele între -2 şi 7 grade. Spre sfârşitul intervalului se va produce brumã, izolat în vestul şi nord-vestul teritoriului.

BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil cu înnorãri noaptea când va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice şi se vor acumula cantitãţi de apã de 10…15 l/mp. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar minima de 5…6 grade.

LUNI

TARA
Vremea se va rãci accentuat şi în sudul şi sud-estul ţãrii, iar în rest valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, astfel încât faţã de mediile multianuale temperaturile diurne în toate regiunile vor fi mai mici şi se vor încadra între 7 şi 15 grade. Cerul va avea înnorãri pe parcursul zilei, iar noaptea treptat se va mai degaja. Va ploua în jumãtatea de sud-est (unde izolat vor fi cantitãţi de apã de 10…15 l/mp) şi pe arii restrânse în rest, iar izolat în Transilvania vor mai fi posibile şi precipitaţii sub formã de lapoviţã, mãzãriche şi ninsoare. La munte vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare. Precipitaţiile vor avea şi caracter de aversã, iar izolat vor fi însoţite şi de descãrcãri electrice. Vântul va prezenta intensificãri pe crestele montane cu viteze la rafalã de 80…90 km/h, precum şi în zonele joase de relief în prima parte a intervalului (rafale în general de 45…55 km/h). Temperaturile minime se vor încadra între -3 şi 5 grade. Spre sfârşitul intervalului se va produce brumã, local în nord-vest şi centru şi izolat în restul teritoriului.

BUCURESTI
Vremea se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã, astfel cã temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 1…3 grade. Cerul va avea înnorãri pe parcursul zilei când temporar va mai ploua şi vor fi intensificãri ale vântului (rafale de 35…45 km/h), apoi va fi variabil şi vântul slab şi moderat.

MARTI

TARA
Vremea se va încãlzi, local chiar semnificativ, iar valorile termice se vor situa peste normele perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, uşor mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, apoi se va înnora treptat în jumãtatea de sud-vest a ţãrii; va ploua slab pe alocuri în Oltenia şi Banat şi izolat în Crişana, Transilvania şi Muntenia. La altitudini mari la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane şi temporar în Banat şi în Dobrogea. În primele ore, cu totul izolat va fi ceaţã, iar la sfârşitul intervalului, în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei vor fi condiţii de brumã.

BUCURESTI
Vremea se va încãlzi semnificativ, astfel cã temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 6…7 grade, valori mai ridicate decât cele normale la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cursul nopţii, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.