PROGNOZA METEO 24 noiembrie 2022. Nebulozitate stratiformă dimineaţa, burniţă şi lapoviţă la deal şi munte

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în general slab în vest și nord-vest și pe arii restrânse în rest. La munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa în general între 0 și 10 grade. Se va semnala ceață în zonele joase din sud, est și centru.

23 nov. 2022, 14:48
PROGNOZA METEO 24 noiembrie 2022. Nebulozitate stratiformă dimineaţa, burniţă şi lapoviţă la deal şi munte

PROGNOZA METEO 24 noiembrie 2022 JOI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general închisă. În vestul, centrul și nord-vestul țării pe arii extinse temporar va ploua slab, iar valorile termice vor fi în scădere și se vor apropia de normele ultimei decade din luna noiembrie. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, vor fi ploi slabe pe spații mici în special noaptea, iar regimul termic se va menține peste cel specific perioadei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane și în sud-vestul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 12 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade. Îndeosebi la începutul intervalului, pe arii restrânse în centru, sud și est, se va semnala ceață.

Prognoza minivacanţa 1 Decembrie. Director ANM: „Vreme caldă. Anul 2022 în top 5 cei mai călduroşi ani din istoria măsurătorilor meteorologice”

BUCUREȘTI
Regimul termic va avea în continuare valori mai ridicate decât normalul perioadei, astfel maxima se va situa în jurul a 11 grade, iar minima va fi de 4…5 grade. Cerul va avea înnorări, iar spre sfârșitul intervalului vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat ziua, când la rafală se vor atinge viteze de până la 35…40 km/h și în general slab noaptea. Îndeosebi la începutul intervalului vor fi condiții de ceață.

Vremea se schimbă din nou, avem harta stratului de zăpadă. Anunţul făcut Elena Mateescu, directorul ANM

PROGNOZA METEO VINERI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice perioadei în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de norme. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua, când pe arii restrânse va mai ploua slab, cu precădere în centrul țării, iar la munte, la altitudini mari vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, în sud-vest și în est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase, izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI
Cerul va fi temporar noros și mai ales la începutul zilei va fi posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, ușor mai ridicată decât în mod normal, va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale în ultima decadă a lunii noiembrie; astfel, maximele se vor încadra între 2 și 11 grade, iar minimele între -5 și 4 grade. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări în nord-vest și în centru unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, în estul Transilvaniei lapoviță, iar pe crestele montane fulguieli; în celelalte zone cerul va fi variabil, însă local, în zonele joase, mai ales dimineața va fi nebulozitate stratiformă și ceață, asociate cu totul izolat cu ploi trecătoare sau burniță. Începând de seara înnorările vor cuprinde majoritatea regiunilor, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, dar pe alocuri se va forma din nou ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă și trecător în extremitatea de est și sud-est.

BUCUREȘTI
Valorile de temperatură vor fi apropiate de cele specifice datei, cu o maximă de 8…9 grade și o minimă de 0…2 grade. Cerul va avea înnorări mai ales la începutul zilei și noaptea când vor fi și condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor scădea ușor în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări, iar aria precipitațiilor se va extinde începând de seara în sud și sud-vest; vor predomina ploile, însă în zonele deluroase vor fi și lapoviță și trecător ninsoare. La munte va ninge, pe arii mai extinse în Carpații Meridionali. În restul țării, precipitații slabe vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, iar cele minime în general între -6 și 3 grade. Mai ales dimineața, în zonele joase pe alocuri va fi ceață.

BUCUREȘTI
Vremea se va răci ușor. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Trecător vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO LUNI, MARTI, MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât cele normale la sfârșitul lunii noiembrie. Precipitații slabe vor fi posibile local în sudul țării, apoi și în regiunile estice.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât normele perioadei. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, anunţă ANM.