Prognoza meteo 25 august. După ploi, revin canicula şi disconfortul termic

Vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara, pe alocuri caniculară în sud-est și nord-vest, cu disconfort termic ridicat în regiunile din vest, sud şi est.

24 aug. 2022, 16:11
Prognoza meteo 25 august. După ploi, revin canicula şi disconfortul termic

Prognoza meteo 25 august. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări în primale ore în sud-vest unde probabilitatea pentru averse și descărcări electrice se va menține ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile sud-estice și la munte. Temperaturile minime se vor situa în general între 12 și 22 de grade. În zonele joase, izolat se va semnala ceață.

BUCUREȘTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

 

Prognoza meteo 25 august JOI
Vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara, pe alocuri caniculară în sud-est și nord-vest, cu disconfort termic ridicat în regiunile din vest, sud şi est, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii în zona de munte și în regiunile vestice și sud-vestice unde doar pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice şi pe alocuri la munte, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7…8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali și în jurul a 22 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, în special în depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceață.

BUCUREȘTI. Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat; indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu uşoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 18 grade, cu valori mai scăzute în zona periurbană.

Citeşte şi: Noi alerte meteo. Furtuni de cod galben în mai bine de jumătate de ţară, urmate de un nou val de caniculă

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea se va menține călduroasă în aproape toată ţara, în zonele de câmpie pe arii restrânse va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat în regiunile din vest, sud şi est, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, dar numai pe spaţii mici, cu precădere în extremitatea de sud-vest, vor fi posibile averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7…8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în jurul a 22 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. În a doua parte a nopţii, izolat se va forma ceaţă, în special în zonele depresionare.

BUCUREȘTI. Vremea va fi în continuare călduroasă, după-amiaza va fi caniculă și disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă 18…19 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

Citeşte şi: Cod roşu de ploi abundente în mai multe judeţe. Dezastru după furtuni în România. Case, mașini și animale au fost luate de apă

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea călduroasă va persista, la câmpie pe alocuri va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat în regiunile din vest, sud şi est, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi posibile averse slabe şi descărcări electrice în sud-vestul ţării şi la munte. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, cu valori mai scăzute, spre 8…9 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali unde vor mai fi condiţii de ceaţă.

BUCUREȘTI. Vremea călduroasă şi disconfortul termic ridicat vor persista; indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Deşi în vestul ţării valorile termice se vor mai pondera, vremea va fi în continuare călduroasă, în special în sud şi sud-est unde local va fi caniculă şi disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice şi sud-vestice şi zonele montane aferente unde pe spaţii mici vor fi averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 23 de grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali.

BUCUREȘTI. Vremea călduroasă şi disconfortul termic ridicat se vor menţine, iar după-amiaza va fi caniculă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.