Prognoza meteo 25 decembrie 2022. Temperaturi surprinzătoare de Crăciun. Când se schimbă vremea

Temperaturile vor fi mai mari decât în mod obişnuit de Crăciun, mai ales în jumătatea de sud a țării. România va avea, mai degrabă, vreme ca de Paşte, deşi doar o săptămână ne mai desparte de noul an!

24 dec. 2022, 15:39
Prognoza meteo 25 decembrie 2022. Temperaturi surprinzătoare de Crăciun. Când se schimbă vremea
Prognoza meteo 25 decembrie 2022. Temperaturi surprinzătoare de Crăciun. Când se schimbă vremea

Prognoza meteo 25 decembrie 2022. Meteorologii anunţă că vremea blândă va continua şi în zilele următoare.

LA NOAPTE Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul, centrul și estul țării, unde pe alocuri și trecător va mai ploua slab. La munte, la altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafale vor depăși temporar 80…90 km/h. Temperaturile minime, mai ridicate decât în mod obișnuit, se vor încadra între -2 și 6 grade. În zonele joase cu precădere din vest, nord-vest și centru, local va fi ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -1…1 grad.

Citeşte şi: Cum va fi vremea în luna ianuarie 2023. Prognoza meteo pentru patru săptămâni

DUMINICA Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal la această dată, cu precădere în jumătatea de sud a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 13 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi slabe, ziua în nordul, centrul și nord-estul țării, precum și la munte, iar noaptea în extremitatea de nord și nord-vest. Trecător, la altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Local va fi ceață în primele ore ale zilei în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar noaptea mai ales în cele sudice. BUCUREȘTI Regimul termic, în special cel diurn, va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal la această dată, cu o maximă de 10…12 grade și o minimă de -3…-1 grad. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, iar noaptea vor fi nori de nivel jos și ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.

LUNI În zonele joase din sudul și parțial din estul țării, nebulozitatea și local ceața vor fi persistente, condiții în care -pe timpul zilei- vremea va fi relativ rece, dar în vestul teritoriului, dar și în zonele montane și submontane din rest, valorile termice se vor situa mult peste cele normale în această perioadă din an. În vest, centru și nord, cerul va fi temporar noros și local va ploua, cu precădere seara și noaptea, la munte, pe creste, trecător vor fi și lapoviță sau ninsoare, iar ceața se va forma izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 și 8 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi închisă, iar pe timpul zilei și relativ rece. Nebulozitatea va persista în mare parte din interval și temporar se va forma ceață, în special dimineața și noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

MARTI Pe parcursul zilei, valorile termice se vor situa peste normele caracteristice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări îndeosebi în vest, centru și nord unde local va ploua, în timp ce în rest ploile vor fi pe alocuri. La munte, vremea va fi în răcire semnificativă, vor fi precipitații mixte, predominant ninsori la altitudini mari, unde vântul va sufla tare. Noaptea va fi mult mai rece decât precedentele în special în regiunile intracarpatice; cerul va fi parțial noros, iar precipitații se vor mai semnala doar izolat. Intensificări ale vântului vor fi local și temporar în toate zonele țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 13 grade, iar cele minime între -6 și 2 grade, ușor mai ridicate în Dobrogea. La începutul zilei, în sud și în sud-est pe arii restrânse se va mai semnala ceață, iar noaptea aceasta se va forma doar pe suprafețe mici. BUCUREȘTI În prima parte a zilei va fi nebulozitate joasă, apoi cerul va deveni temporar noros; trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei și slab noaptea. La începutul intervalului va fi ceață, iar în a doua parte a nopții probabilitatea de apariție a acesteia va fi ridicată. Regimul termic, mai ales cel diurn, se va situa peste cel specific datei, astfel temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -2…1 grad.

Citeşte şi: Explozia arctică Elliott face ravagii în SUA. Va ajunge ciclonul-bombă şi în România? Elena Mateescu, director ANM: „Se manifestă prin scăderea drastică a temperaturilor la valori de -40, -45 grade C”

MIERCURI Regimul termic, mai ales cel diurn, se va situa peste cel specific sfârșitului lunii decembrie. Cerul va fi temporar noros, iar în zonele joase de relief, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață sau nori joși. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 3 și 8 grade, iar cele minime între -7 grade în depresiunile intramontane și 5 grade în zona costieră. BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile de temperatură vor fi în scădere față de intervalul precedent, astfel maxima va fi de 4…6 grade și minima de – 3…-1 grad. DE JOI PANA SAMBATA Valorile termice diurne, în creștere treptată, vor fi peste cele normale în această perioadă din an, iar cele din cursul nopților se vor situa în jurul mediilor multianuale. Precipitații slabe vor fi posibile în regiunile nord-vestice, iar în zonele joase de relief, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.