Prognoza meteo 25 decembrie 2023. Vreme frumoasă de Crăciun. Romica Jurcă anunţă când vine iarna adevărată!

Deşi meteorologii au emis noi avertizări de vremea rea pentru jumătate din țară, în București şi alte zone ale României termometrele vor arăta temperaturi neobișnuite pentru această perioadă a anului.

24 dec. 2023, 13:57
Prognoza meteo 25 decembrie 2023. Vreme frumoasă de Crăciun. Romica Jurcă anunţă când vine iarna adevărată!
Prognoza meteo 25 decembrie 2023. Vreme frumoasă de Crăciun. Romica Jurcă anunţă când vine iarna adevărată!

Prognoza meteo 25 decembrie 2023. Potrivit prognozei ANM, la noapte procesul de încălzire va continua, astfel că temperaturile minime vor fi mai ridicate comparativ cu noaptea precedentă, dar și cu normele climatologice și se vor situa între 0 și 7 grade. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h, local în Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și nord-vestul Moldovei, în general cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse în rest. În zona înaltă (la peste 1500 m) a Carpaților Orientali vântul va avea viteze ce vor depăși 120…130 km/h. Cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații în nord-vest, nord și centru. Acestea vor fi sub formă de ploaie în Banat și Crișana și mixte în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și în zona de munte. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp, cu o probabilitate mai mare în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35…45 km/h. Temperatura minimă se va situa peste normalul specific perioadei și va fi de 4…6 grade.

LUNI Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an (temperaturi în medie cu 8…14 grade peste norme). Cerul va fi variabil în sud-vest și parțial în sud, dar va avea înnorări în restul țării. Va ploua local în Maramureș și Transilvania, pe arii restrânse în Crișana și cu totul izolat în rest. Pe crestele montane, în special ale Carpaților Orientali, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări local în Transilvania și Maramureș, în nordul Crișanei și în nord-vestul Moldovei și pe arii mai restrânse în regiunile sudice și estice, cu viteze în general de 55…65 km/h. La munte vor fi rafale de peste 70…90 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali (în general la peste 1500 m) vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…130 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade, iar cele minime se vor situa între 0 și 10 grade. La sfârșitul intervalului, în vest și în centru, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Temperatura aerului va avea valori cu peste 10 grade mai ridicate decât mediile climatologice, cu o maximă de 16…17 grade și o minimă de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35…45 km/h.

Citeşte şi: Cod Portocaliu de viscol în Ajun și de Crăciun, vine urgia în România! Zonele vizate de alerta ANM

MARTI Vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și doar izolat ploi slabe în nord și nord-est. La altitudini foarte mari, trecător vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor mai depăși 60…70 km/h, iar pe alocuri și la viteze mai mici (45…55 km/h) și în Maramureș, Crișana și Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade. Se va semnala ceață, dimineața doar izolat, iar noaptea, local în zonele joase, în special din vest și centru.

BUCUREȘTI Vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu o temperatură maximă de 15…17 grade și o minimă de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

MIERCURI Valorile termice, în scădere față de intervalul anterior cu precădere în nord și centru, se vor situa în continuare peste normalul climatologic al perioadei. Cerul va fi variabil la senin în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va prezenta înnorări temporare, dar numai cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -4 și 5 grade. Dimineața și mai ales noaptea, în zonele joase de relief, se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Valorile termice se vor situa în continuare peste normalul climatologic al perioadei. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab.

JOI Valorile termice se vor menține peste normele specifice perioadei în toată țara. Cerul va fi variabil, iar noaptea, în nord-vestul țării, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 15 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 7 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Temperaturile se vor menține mai ridicate decât cele specifice perioadei. Astfel, maxima va fi de 11…12 grade, iar minima de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în slab până la moderat.

DE VINERI PANA DUMINICA Valorile termice vor fi în continuare peste normele specifice perioadei. Vor fi posibile precipitații în nordul și nord-vestul țării, iar în timpul nopților și dimineților, în zonele joase de relief, local va fi ceață sau nebulozitate stratiformă.